25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Coraz mniej wolnych miejsc na Trójmiejskich Warsztatach Kulinarnych. Warsztaty schodzą jak ciepłe drożdżówki. Kto jeszcze się nie zdecydował, radzimy się pośpieszyć, bo nie będzie wyboru.
Już w lutym i marcu odbędą się jedyne w swoim rodzaju kursy dekorowania tortów dla dzieci oraz tortów ślubnych. Spotkania poprowadzi mistrzyni i pasjonatka sugarcraftingu – Anna Daraż z Pracowni Ciast i Tortów „Niezłe Ciacho”.
Od 13 grudnia 2016 r. znakowanie wartością odżywczą to nie będzie wyłącznie dobra wola producenta, tylko jego obowiązek. Firmom, które do tej pory nie zamieszczały informacji o wartości odżywczej na etykiecie, ta konieczność może przysporzyć niemałych problemów, a czasem dodatkowych kosztów.
Dla jednych pączek to po prostu pączek. Dla innych to bomba z opóźnionym zapłonem, czyli źródło zaabsorbowanych z tłuszczu niebezpiecznych substancji o niekorzystnym wpływie na zdrowie konsumenta.
Czekolada nie przestaje nas inspirować. To w zasadzie temat, który wciąż zaskakuje, a im bardziej się w to wgłębiasz, tym więcej zyskujesz… pomysłów. Zapraszam na krótki rekonesans światowych trendów, które – mam nadzieję – zachęcą do przeprowadzania własnych eksperymentów z czekoladą.
Zgodnie z wymaganymi przepisami bardzo ważne jest utrzymanie czystości fizycznej i mikrobiologicznej przestrzeni ładunkowej samochodów, którymi przewożona jest żywność lub jej półprodukty. W tym celu należy regularnie myć i dezynfekować tę część samochodu.
InsERT S.A., lider sektora programów dla MŚP, wprowadza na rynek nową wersję systemu ERP Navireo, wyspecjalizowaną w obsłudze piekarni i cukierni. System został z powodzeniem przetestowany i wysoko oceniony przez firmy z branży.