25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Od 21 kwietnia obowiązują nowe wzory zaświadczeń lekarskich o czasowej niezdolności do pracy – ZLA oraz ZLA/K. Z obiegu nie znikną jednak dotychczas funkcjonujące druki, bowiem pozostają one w użyciu do 31 grudnia 2012 r.
26 maja w ogrodach Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, odbędzie się Piknik Programu Poznaj Dobrą Żywność. Tematem przewodnim imprezy będzie zbilansowana, zdrowa dieta, szczególnie dla matek i dzieci.
9 maja br. adepci Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego zostali zaproszeni przez firmę Eco Trade do udziału w seminarium technologicznym. Tematem "lekcji ze smakiem" były pikantne i słone wyroby półgastronomiczne.
W terminie 15-16 maja, odbędzie się spotkanie w Centrum Technologicznym Credin Polska Sp. z o.o. Obecni na seminarium goście, będą świadkami premiery produktu, wkraczającego na polski rynek.
Osoby, które chcą prowadzić własną firmę, w określonych sytuacjach mogą skorzystać z preferencyjnych zasad opłacania składek na ubezpieczenia społeczne.
Zaczyna brakować monet o niskich nominałach. Ich produkcja jest zbyt droga więc NBP proponuje rozwiązanie, które może ponieść za sobą wzrost cen żywności.