25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP) ma zaszczyt zaprosić Państwa do udziału w seminarium z cyklu "Europejskie Przedsiębiorstwo" pt. „Ochrona własności intelektualnej – znaki towarowe”, organizowanym przez ośrodek sieci Enterprise Europe Network, afiliowany przy PARP.
Działa już darmowa platforma e-learningowa. Dzięki niej przygotujesz się fachowo do teoretycznych egzaminów czeladniczych lub mistrzowskich w zawodach cukiernik i piekarz.
Paniery z dodatkami smakowymi w postaci papryki są opodatkowane niższą stawką VAT, tak samo jak czysta bułka tarta. Naczelny Sąd Administracyjny nie zgodził się z organami podatkowymi, że produkt typu panier ma być opodatkowany podstawową 22-proc. Stawką VAT (obecnie 23-proc.)
"Muszę odpocząć. Za wszelką cenę. To moja ostatnia szansa!" - pamiętasz ten dramatyczny monolog Adasia Miauczyńskiego z "Dnia świra"? Niestety, upragniony wypoczynek nad Bałtykiem okazał się pasmem horrorów. Najpierw hałaśliwe współtowarzyszki podróży, potem kłócąca się para, natarczywa mewa, szczekający pies...
Producenci przemysłowi w formie sieci kawiarnianych coraz silniej wkraczają w rewiry przypisane dotychczas mniejszym, rodzinnym firmom. To, co pozostaje tym drugim to wysoka i niepowtarzalna jakość produktów oraz… spersonalizowane opakowania.
Największe straty w uprawach pszenicy ozimej i rzepaku odnotowano w Wielkopolsce, w województwach kujawsko-pomorskim, łódzkim, mazowieckim i częściowo w lubelskim. Łódzkie i kujawsko-pomorskie chcą wprowadzenia stanu klęski żywiołowej.
18-19 kwietnia 2012 r. odbyło się seminarium szkoleniowe z zakresu technologii chłodniczych wykorzystywanych w piekarnictwie. Organizatorem spotkania piekarzy i technologów z całej Polski była krakowska firma GETH wraz ze znaną na świecie niemiecką marką pieców i urządzeń chłodniczych MIWE.