Ich główna zaleta to szeroko rozumiana prostota obsługi. Simply posiadają krótkie cykle produkcji oraz dają możliwość dokładania mieszanki w trakcie pracy maszyny bez koniczności zatrzymywania cyklu. We frezerach zastosowano pięciopatentową technologię, która umożliwia różnorodny wybór receptur, a także temperatur chłodzenia. Posiadają solidną oraz energooszczędną konstrukcję.
Katalog Produktów i Usług
Lista produktów
-
-
Poziome frezery do lodów SNOWY I SNOWY QUICK
WięcejTo urządzenia wydajne i proste w obsłudze. Dzięki sprawdzonym rozwiązaniom technologicznym umożliwiają wielogodzinną pracę oraz automatycznie utrzymują odpowiednią temperaturę i gęstość mieszanki lodowej. Zastosowane w nich szerokie otwory pozwalają na łatwe napełnianie. Snowy i Snowy Quick zostały wyposażone w dwa proste programy – jeden oparty na lepkości, drugi na czasie. Dodatkowo dzięki elastycznemu zintegrowanemu wężowi możliwe jest bardzo dokładne mycie w trudno dostępnych miejscach. Ich stosowanie w zakładzie pozwala zmniejszyć zużycie energii o 30% oraz znacznie zmniejszyć zużycie wody.
-
System automatycznego załadunku pieców wsadowych MIWE athlet
WięcejMIWE athlet to automatyczny system załadowczy wspierający za- i wyładunek pieców wsadowych MIWE ideal. MIWE oferuje system athlet w 3 wersjach: L, XL, XXL stosowanie do mocy przerobowej i żądanego stopnia automatyzacji.
athlet L - dla małych zakładów (obsługuje maks. 18 komór wypiekowych)
athlet XL - dla zakładów średniej wielkości (obsługuje maks. 30 komór wypiekowych)
athlet XXL - dla zakładów pracujących w systemie 2 lub 3 zmianowym (obsługuje maks. 36 komór wypiekowych)
System MIWE athlet odciąża najtrudniejszy etap produkcji: jakim jest za - i wyładunek pieca, usuwa stres i przeciązenia powstające na tym etapie produkcji i gwarantuje bezpieczeństwo. Wszystko odbywa się za naciśnięciem guzika.
Droga produktów na stół athleta:
· ręcznie bezpośrednio na stół np. z koszyków garowniczcych
· z poprzecznych aparatów załadowczych bezpośredenio na stół lub taśme załadowczą
· automatyczne pobieranie produktów z desek piekarniczcych układanych ręcznie na taśmie
· stacja dokująca odbierająca automatycznie produkty z aparatów zał.
· stacja MIWE butler- system, który przejmuje produkty z aparatów załadowczych zamiast athleta, który w tym czasie może wykonywac inne czynności, co usprawnia pracę
Stacja zraszająca: zraszanie przed pieczeniem
Wyładunek:
- taśma odbiorcza parterowa
- górna taśma odbiorcza, z systemem przekazu produktów do magazynu
- wózki rozładowcze - 6 półek z piętrami ustawionymi pod skosem
- odbiór za pomocą ześlizgu
Automatyczne odkurzanie płyt hertowych zgodnie z ustawionym interwałem
Co przemawia za utomatycznym załadunkeim pieców?
1. uzyskiwana lepsza jakość produktów (przy ręcznym załadunku - różny czas rozpoczęcia pieczenia, zaparowania, utrata ciepła przez otwarte drzwi, przy wyładunku: wszyskie produkty wujmowane w jednym czasie - idealnie równomierny efekt wypieku)
2. oszczędność czasu (krótkie cykle za- i wyładunku)
3. redukcja personelu (uniknięcie błędów ludzkich, zbyt długi lub krótki czas pieczenia)
4.wydajność: duża ilość pieczywa w korzytnej cenie i dobrej jakości
-
Automat garowniczo- chłodniczy MIWE GVA
WięcejNajbardziej wszechstronna komora chłodnicza. Zakres temp. od -20°C do +45°C pozwala na elastyczność produkcyjną (wszystkie możliwości fermentacyjne: garowanie, opóźnienie garowania, zatrzymanie garowania, szybkie schładzanie), regulowana względna wilgotność powietrza: od 60% do 95%. Dowolna kolejność procesów w wybranych przedziałach czasowych.
Sterowanie dotykowe MIWE TC. Duże powierzchnie parowników dopasowują się do przedziałów temperaturowych, wydajne kompresory. Oszczędność energii: 80-milimetrowa izolacja wokół całego urządzenia.
Automat garowniczo chłodniczy MWE GVA jest urządzeniem chłodniczym o wyjątkowo szerokim przedziale temperaturowym: od -20 do +45oC i wilgotności 60–98%. Dysponując takimi parametrami automat garowniczy MIWE GVA realizuje wszystkie procesy związane z fermentacją: szybko schładza, przerywa garowanie, rozmraża oraz wydłuża i intensyfikuje garowanie. Może też realizować pojedyncze wybrane funkcje jako garownia z dokładnym sterowaniem nawilżania, może służyć jako chłodnia z wysoką względną wilgotnością, nie dopuszczając ciasta do zamarzania, czy też jako komora przechowywania kęsów w temp. -18oC.
Oprócz wielofunkcyjności urządzenia GVA, na uwagę zasługują drobne szczegóły, które ułatwiają pracę w piekarni. Wychodząc naprzeciw wymaganiom HACCP podłoga automatu garowniczego GVA wykonana jest w kształcie wanny, tak by uniknąć trudnych w czyszczeniu miejsc. Stalowe płyty podłogowe nie są łączone tradycyjną metodą dopasowania wciskowego, ale są podwójnie zawijane na krawędziach, co bardziej chroni przed wnikaniem wilgoci. Mniejsza utrata temperatury, to mniejsze zużycie energii. A jeśli o energii, to wymienić należy jeszcze jeden szczegół - garownia GVA wyposażona jest w skośny odcinek wlotowy naprowadzający powietrze bezpośrednio do parownika, nie powodując zbędnego oblodzenia blaszek. Energia potrzebna do rozmrażania oblodzonych blaszek może zostać w ten sposób zaoszczędzona. W komorze zamontowane są także odporne na uderzenia wózków ramy z tworzywa sztucznego.
Mocną stroną komory garowniczej GVA jest opatentowany system rozprowadzania powietrza w formie paneli. Parowniki mają nie tylko dużą powierzchnię, ale dokładnie dobrane odległości blaszek, które gwarantują najlepszą sprawność chłodniczą. Wielkość garowni, odległości blaszek parowników oraz wszelkie drobne szczegóły dopasowywane są indywidualnie.
Nowością w automacie garowniczym MIWE GVA jest sposób sterowania MIWE TC, znany wcześniej z wyposażenia pieców MIWE . Wydajne, wielostronne i wygodne MIWE TC w formie dużego ekranu pozwala na łatwe ustalanie procesów (obrazkowo) i bezpieczne ich przywoływanie. W programie polskim za pomocą grafiki można wprowadzić dowolny motyw reklamowy, np. logo firmy, podkreślając niepowtarzalność swoich wyrobów. Sterowanie MIWE TC pozwala na zdefiniowanie 99 programów, każdy do 8 etapów. Krzywa parametrów zadanych i rzeczywistych obrazowana jest w sposób graficzny. Zmiana ustawień możliwa jest w każdej chwili, dodatkowo dostępny jest także moduł ręczny.
-
Miesiarka DIOSNA z wymiennymi narzędziami PSPVW
WięcejMiesiarka z narzędziami wymiennymi PSPVW
system multifunkcjonalny
Przeznaczony do dużych cukierni (ubijania dużych ilości mas), w których jednocześnie miesione jest ciasto
Miesiarka PSPVW łączy zalety klasycznej miesiarki i ubijaczki planetarnej.
Narzędzia mieszające: trzy rodzaje wymiennych narzędzi mieszających (kilka rodzajów rózg oraz liść).
Miesiarka sterowana jest przy pomocy ekranu dotykowego. Dla każdej receptury zapisywany jest oddzielny program. Przy czym prędkość obrotu dzieży i mieszadeł regulowana jest bezstopniowo. Podczas ubijania i mieszania dzieża obraca się w kierunku mieszadeł i doprowadza mu masę. Zgarniacz zbiera przyklejone kawałki ciasta z brzegów dzieży. Zaletą urządzenia są duże szarże ciast/ mas, które mogą powstawać. Receptura na ponad 200 kg sernika może teraz powstać w jednej szarży, a nie jak dotychczas w kilku. Jednorazowe odważanie i ubijanie daje spore oszczędności czasu.
Wykonanie:- W całości ze stali nierdzewnej
- Narzędzia podnoszone i opuszczane hydraulicznie
- Dzieża blokowana szczękami hydraulicznymi
- Miesiarka ustawiona 15 cm nad podłogą, spełnia wymogi HACCP
- Oddzielna szafa sterownicza, montowana do dolnej części obudowy
- Ekran dotykowy
- Falownik silnika dzieży i mieszadeł sterowany oddzielnie
-
Miesiarka typu "Wendelkneter" DIOSNA
WięcejMiesiarka typu WENDELKNETER cieszy się zainteresowaniem wśród dużych rzemieślniczych i przemysłowych piekarni (zauważalne zmiany rynkowe wskazują na ten unowocześniony sposób miesienia). Uwarunkowane swoją strukturą mieszadło wymagało dotychczas dość dużej ilości ciasta minimalnego w dzieży. Nowe opracowanie mieszadła umożliwia proces miesienia również małych ilości ciasta.
Przeznaczenie: Obok wymagającego ciasta pszennego, żytniego i pełnoziarnistego procedura ta nadaje się do produkcji ciasta francuskiego, „wrażliwego” ciasta owocowego, ciasta do nadzienia z czekolady, nugatu, trufla, marcepana i innych.
Mieszadło: Specjalna geometria, 2 ustawione względem siebie narzędzia i precyzyjna pozycja względem ścian dzieży stanowią istotę tego systemu.
Zasada działania: Urządzenia wykonują ruch obrotowy w przeciwnych kierunkach. Wskutek modyfikacji tego systemu zmieniono kąt skręcania. Narzędzia skierowane w dół podczas obracania pozwalają zebrać od razu z dna mieszarki najmniejsze ilości ciasta i wprowadzić w zakres pracy opatentowanego mieszadła. Tym samym wszystkie zalety mieszarki Wendelkneter mogą być wykorzystane już przy zapełnieniu dzieży w ilości 1/3.
Mieszadła opuszczane są od góry i wkładane do obracającej się już dzieży. Dzięki temu niezbędne naciąganie i pęcznienie (utrząsanie) surowców osiągane jest na etapie powstawania ciasta. Ten szczególny rodzaj mieszadła sprawia, iż ciasto miesione jest intensywnie i bardzo szybko /do 5 000 kg ciasta na h/, TA wzrasta o 1-2%, a mimo to ciasto nie ulega przegrzaniu. Nowe wyprofilowanie mieszadeł redukuje skłonność do pięcia/podnoszenia się ciasta w górnym zakresie urządzenia.Funkcjonalność: wprowadzone najnowsze zmiany umożliwiają miesienie ciasta przy napełnieniu 1/3 objętości dzieży.
Pojemność dzież (stała i wyjezdna): od 160 – 600 kg ciasta
Komfort obsługi:
· Spokojny rytm pracy: dzieża wciągana, lekko unoszona i blokowana przez szczęki hydrauliczne
· Zwrotne dzieże, łatwe w przesuwaniu po zakładzie
· Gładkie, łatwe w czyszczeniu powierzchnie, konstrukcja ustawiona na nóżkach – dostęp do podłogi, zgodnie z wymogami HACCP
· Nieduże gabaryty (idealne dla małych i średnich zakładów)
· Szczęki hydrauliczne bez potrzeby regulacji współpracują również z innymi wielkościami dzież
· Korpus wykonany ze stali nierdzewnej
· Bezawaryjność
Produkty promowane
Prezentacja produktów