wym.zew. 600 x 400 x 200 mm
Katalog Produktów i Usług
Lista produktów
-
-
Skrzynki transportowe - do pieczywa i wyrobów cukierniczych H-140
Więcejwym. zew 600 x 400 x 140 mm
-
Skrzynki transportowe - do pieczywa i wyrobów cukierniczych H-110
Więcejwym zew. 600 x 400 x 100 mm
-
Urządzenie PELION Wiromat
WięcejPELION Wiromat -
automatyczne wylewanie mas biszkoptowych lub innych półpłynnych mas na papier wypiekowy i na blachę.
w ciągu 4 sek. idealnie rozprowadzona masa na całej powierzchni blachy
Urządzenie składa się z:leja na ciasto, uchwytu na rolkę papieru wypiekowego oraz gilotyny do obcinania papieru.
Urządzenie nie wymaga żadnego zasilania elektrycznego. Ciasto wypływa z leja na papier ręcznie rozwijany z rolki zamocowanej na urządzeniu.
Papier wraz z warstwą ciasta (masy) układany jest od razu na blasze. Wszystkie elementy urządzenia mające kontakt z nakładaną masą wykonane są z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Poszczególne elementy są łatwe do zdemontowania i do utrzymania w czystości. Przy zastosowaniu urządzenia można uzyskać większą wydajność (o ok. 10-30%) niż przy ręcznym rozprowadzaniu masy, podczas którego narusza się porowatą strukturę ciasta.
Za pomocą tego urządzenia można nakładać równomierne warstwy masy o grubości od 2 do 16 mm.
Dostępne wielkości i cechy urządzenia:- Szerokość papieru odpowiada szerokości blachy.
- Szerokość nanoszonej masy jest ok. 1,5 cm mniejsza niż szerokość papieru.
- Papier nie wchodzi w zakres dostawy urządzenia.
- Stosować należy typowy papier wypiekowy w rolkach o średnicy max. 20 cm i gramaturze ok. 50 g/m2.
-
Placek "Wielkanocny Poniedziałek"
WięcejCiasto kruche:
1500 g Kruche Special
750 g margaryna (80% tłuszczu)
150 g jaja
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przy zastosowaniu płaskiego mieszadła przez ok. 5 minut (do czasu powstania jednorodnej masy). Ciasto wyszprycować (przy zastosowaniu worka cukierniczego) przylegającymi rzędami na blasze (o wymiarach 60 x 40 cm) z wysokim rantem.
Masa migdałowa:
1400 g Perla
300 g jaja
Przygotowanie:
Perla mieszać z dodatkiem jaj na wolnych obrotach przy zastosowaniu płaskiego mieszadła do czasu powstania jednorodnej masy.
Ciasto biszkoptowo tłuszczowe*:
800 g Dee Sand
400 g margaryna (powinna być plastyczna)
400 g jaja
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszać na wolnych lub średnich obrotach przez ok. 5 minut przy zastosowaniu płaskiego mieszadła
* do ciasta można dodać niewielką ilość aromatu
Krem kokosowy:
600 g KremLine - krem kokosowy
Przygotowanie:
KremLine lekko napowietrzyć (aby ułatwić proces, sugerujemy ogrzewać dzieżę, W której znajduje się napowietrzany krem).
Dekoracja:
600 g Marcepan 1:2
Przygotowanie:
Marcepan połączyć z barwnikami spożywczymi, rozwałkować na kształt prostokąta - do wymiarów zbliżonych do placka.
Przyrządzanie:
Na warstwę ciasta kruchego wyłożyć masę migdałową (przy zastosowaniu worka cukierniczego), a następnie masę ciasta biszkoptowo tłuszczowego. Całość wypiekać wtemperaturze ok 180°C przez 50-60 minut. Pozostawić do wystygnięcia. Cienką warstwę kremu równomiemie rozprowadzić na powierzchni wychłodzonego ciasta, następnie położyć rozwałkowany marcepan (po nałożeniu sugerujemy przesmarować go cienką warstwą rozpuszczonego masła). Dekorować motywami nawiązującymi do Świąt Wielkanocnych. -
Nagrody - 2 zestawy Jabłko Prażone i Nadzienia Likierowe
WięcejNagrody w plebiscycie Sezon na lody - ufundowane przez firmę Grados
2 Zestawy:
Jabłko Prażone Premium 11 kg
Nadzienia Likierowe w czterech smakach 6 kg
Produkty promowane
Prezentacja produktów