...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Urządzenie PELION Wiromat

    Urządzenie PELION Wiromat

     PELION Wiromat - 

    automatyczne wylewanie mas biszkoptowych lub innych półpłynnych mas na papier wypiekowy i na blachę.

    w ciągu 4 sek. idealnie rozprowadzona masa na całej powierzchni blachy


    Urządzenie składa się z:

    leja na ciasto, uchwytu na rolkę papieru wypiekowego oraz gilotyny do obcinania papieru.

    Urządzenie nie wymaga żadnego zasilania elektrycznego. Ciasto wypływa z leja na papier ręcznie rozwijany z rolki zamocowanej na urządzeniu.

    Papier wraz z warstwą ciasta (masy) układany jest od razu na blasze. Wszystkie elementy urządzenia mające kontakt z nakładaną masą wykonane są z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Poszczególne elementy są łatwe do zdemontowania i do utrzymania w czystości. Przy zastosowaniu urządzenia można uzyskać większą wydajność (o ok. 10-30%) niż przy ręcznym rozprowadzaniu masy, podczas którego narusza się porowatą strukturę ciasta.


    Za pomocą tego urządzenia można nakładać równomierne warstwy masy o grubości od 2 do 16 mm.

    Dostępne wielkości i cechy urządzenia:

    • Szerokość papieru odpowiada szerokości blachy.
    • Szerokość nanoszonej masy jest ok. 1,5 cm mniejsza niż szerokość papieru.
    • Papier nie wchodzi w zakres dostawy urządzenia.
    • Stosować należy typowy papier wypiekowy w rolkach o średnicy max. 20 cm i gramaturze ok. 50 g/m2.
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Geth
    sprzedawca
    GETH

    Cena do negocjacji

  • Placek "Wielkanocny Poniedziałek"

    Placek "Wielkanocny Poniedziałek"

    Ciasto kruche:
    1500 g Kruche Special
    750 g margaryna (80% tłuszczu)
    150 g jaja

    Przygotowanie:
    Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przy zastosowaniu płaskiego mieszadła przez ok. 5 minut (do czasu powstania jednorodnej masy). Ciasto wyszprycować (przy zastosowaniu worka cukierniczego) przylegającymi rzędami na blasze (o wymiarach 60 x 40 cm) z wysokim rantem.

    Masa migdałowa:
    1400 g Perla
    300 g jaja

    Przygotowanie:
    Perla mieszać z dodatkiem jaj na wolnych obrotach przy zastosowaniu płaskiego mieszadła do czasu powstania jednorodnej masy.


    Ciasto biszkoptowo tłuszczowe*:
    800 g Dee Sand
    400 g margaryna (powinna być plastyczna)
    400 g jaja

    Przygotowanie:
    Wszystkie składniki mieszać na wolnych lub średnich obrotach przez ok. 5 minut przy zastosowaniu płaskiego mieszadła
    * do ciasta można dodać niewielką ilość aromatu

    Krem kokosowy:
    600 g KremLine - krem kokosowy

    Przygotowanie:
    KremLine lekko napowietrzyć (aby ułatwić proces, sugerujemy ogrzewać dzieżę, W której znajduje się napowietrzany krem).

    Dekoracja:
    600 g Marcepan 1:2

    Przygotowanie:
    Marcepan połączyć z barwnikami spożywczymi, rozwałkować na kształt prostokąta - do wymiarów zbliżonych do placka.

    Przyrządzanie:
    Na warstwę ciasta kruchego wyłożyć masę migdałową (przy zastosowaniu worka cukierniczego), a następnie masę ciasta biszkoptowo tłuszczowego. Całość wypiekać wtemperaturze ok 180°C przez 50-60 minut. Pozostawić do wystygnięcia. Cienką warstwę kremu równomiemie rozprowadzić na powierzchni wychłodzonego ciasta, następnie położyć rozwałkowany marcepan (po nałożeniu sugerujemy przesmarować go cienką warstwą rozpuszczonego masła). Dekorować motywami nawiązującymi do Świąt Wielkanocnych.

    Więcej

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe