Ich główna zaleta to szeroko rozumiana prostota obsługi. Simply posiadają krótkie cykle produkcji oraz dają możliwość dokładania mieszanki w trakcie pracy maszyny bez koniczności zatrzymywania cyklu. We frezerach zastosowano pięciopatentową technologię, która umożliwia różnorodny wybór receptur, a także temperatur chłodzenia. Posiadają solidną oraz energooszczędną konstrukcję.
Katalog Produktów i Usług
Lista produktów
-
-
Poziome frezery do lodów SNOWY I SNOWY QUICK
WięcejTo urządzenia wydajne i proste w obsłudze. Dzięki sprawdzonym rozwiązaniom technologicznym umożliwiają wielogodzinną pracę oraz automatycznie utrzymują odpowiednią temperaturę i gęstość mieszanki lodowej. Zastosowane w nich szerokie otwory pozwalają na łatwe napełnianie. Snowy i Snowy Quick zostały wyposażone w dwa proste programy – jeden oparty na lepkości, drugi na czasie. Dodatkowo dzięki elastycznemu zintegrowanemu wężowi możliwe jest bardzo dokładne mycie w trudno dostępnych miejscach. Ich stosowanie w zakładzie pozwala zmniejszyć zużycie energii o 30% oraz znacznie zmniejszyć zużycie wody.
-
Piec wózkowy MONSUN TWIN 800
WięcejPiec wózkowy MONSUN, palnik, gazowy lub olejowy
Zalety:
- niewielka prędkość strumienia powietrza
- system cyrkulacji Monsun
- niespotykana równomierność wypieku
- niezawodność, ergonomia
- doskonałe na duże obciążenia w pracy
- okap zintegrowany z frontem pieca
- bardzo niskie zużycie energii
- trwałe oświetlenie halogenowe
- łatwy w utrzymaniu czystości -
Piec wózkowy kombi MONSUN SM- 800/9
WięcejPiec wózkowy kombi MONSUN, elektryczny, gazowy lub olejowy
Zalety:
- niewielka prędkość strumienia powietrza
- system cyrkulacji Monsun
- niespotykana równomierność wypieku
- niezawodność, ergonomia
- doskonałe na duże obciążenia w pracy
- okap zintegrowany z frontem pieca
- bardzo niskie zużycie energii
- trwałe oświetlenie halogenowe
- łatwy w utrzymaniu czystości -
Piec półkowy MONSUN 672
WięcejPiec półkowy MONSUN, elektryczny, palnik gaz. lub olej.
Opcje:
- sterowanie komputerowe CSM 573-M1146 - 99 programów,
- wyświetlacz LCD, automatyka startu pieca, interfejs
- wyświetlacz czasu pozostałego do końca wypieku, litery h=45mm
- wyświetlacz LED zintegrowany z okapem
- aparat załadowczy do pieca na: 1600 x 600 z płótnem L=1910 mm
- wózek garowniczy ze stali nierdzewnej na 12 aparatow załadowczych 1,6m
- wózek załadowczy ze stali nierdzewnej na 6 aparatów załadowczych 1,6m z wyjezdnymi drabinkami
- hbs- System -automatyczny system zamykania klapy celem zachowania ciepła
- wstępne podgrzewanie do pieca Monsun 573/672Zalety:
- niewielka prędkość strumienia powietrza
- system cyrkulacji Monsun
- niespotykana równomierność wypieku
- niezawodność, ergonomia
- doskonałe na duże obciążenia w pracy
- okap zintegrowany z frontem pieca
- bardzo niskie zużycie energii
- trwałe oświetlenie halogenowe
- łatwy w utrzymaniu czystości -
System automatycznego załadunku pieców wsadowych MIWE athlet
WięcejMIWE athlet to automatyczny system załadowczy wspierający za- i wyładunek pieców wsadowych MIWE ideal. MIWE oferuje system athlet w 3 wersjach: L, XL, XXL stosowanie do mocy przerobowej i żądanego stopnia automatyzacji.
athlet L - dla małych zakładów (obsługuje maks. 18 komór wypiekowych)
athlet XL - dla zakładów średniej wielkości (obsługuje maks. 30 komór wypiekowych)
athlet XXL - dla zakładów pracujących w systemie 2 lub 3 zmianowym (obsługuje maks. 36 komór wypiekowych)
System MIWE athlet odciąża najtrudniejszy etap produkcji: jakim jest za - i wyładunek pieca, usuwa stres i przeciązenia powstające na tym etapie produkcji i gwarantuje bezpieczeństwo. Wszystko odbywa się za naciśnięciem guzika.
Droga produktów na stół athleta:
· ręcznie bezpośrednio na stół np. z koszyków garowniczcych
· z poprzecznych aparatów załadowczych bezpośredenio na stół lub taśme załadowczą
· automatyczne pobieranie produktów z desek piekarniczcych układanych ręcznie na taśmie
· stacja dokująca odbierająca automatycznie produkty z aparatów zał.
· stacja MIWE butler- system, który przejmuje produkty z aparatów załadowczych zamiast athleta, który w tym czasie może wykonywac inne czynności, co usprawnia pracę
Stacja zraszająca: zraszanie przed pieczeniem
Wyładunek:
- taśma odbiorcza parterowa
- górna taśma odbiorcza, z systemem przekazu produktów do magazynu
- wózki rozładowcze - 6 półek z piętrami ustawionymi pod skosem
- odbiór za pomocą ześlizgu
Automatyczne odkurzanie płyt hertowych zgodnie z ustawionym interwałem
Co przemawia za utomatycznym załadunkeim pieców?
1. uzyskiwana lepsza jakość produktów (przy ręcznym załadunku - różny czas rozpoczęcia pieczenia, zaparowania, utrata ciepła przez otwarte drzwi, przy wyładunku: wszyskie produkty wujmowane w jednym czasie - idealnie równomierny efekt wypieku)
2. oszczędność czasu (krótkie cykle za- i wyładunku)
3. redukcja personelu (uniknięcie błędów ludzkich, zbyt długi lub krótki czas pieczenia)
4.wydajność: duża ilość pieczywa w korzytnej cenie i dobrej jakości
Produkty promowane
Prezentacja produktów