...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Koszyczek z Pisankami

    Koszyczek z Pisankami

    autor: ZPEW Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Lwówku Śląskim - uczennica klasy I ZSZ: Katarzyna Jabłońska

    Surowce:
    kasza manna  170 g
    kefir lub jogurt naturalny  250 g
    miód naturalny  50 g
    jaja (60-70g)  70 g
    proszek do pieczenia  8 g
    sól ( szczypta)
    rodzynki  100 g
    powidła  250 g
    tłuszcz do formy  10 g
    bułka tarta do formy  5 g
    -----------------------------
    wydajność  1000 g  

    Wykonanie:

    1. Kaszę mannę wymieszać z kefirem, dodać miód i jajko. Odstawić na 2-3 godziny

    2. Po leżakowaniu do ciasta dodać rodzynki, sól i proszek do pieczenia i jeszcze raz wymieszać

    3. Ciasto-półprodukt wlać do niewielkiej formy.

    4. Piec w nagrzanym piekarniku o temp 170°C przez ok. 30min (nie dłużej, bo będzie suche)

    5. Po wypieczeniu ostudzić i przekroić płasko, posmarować powidłami i dekorować

    Do wykonania wykorzystano formę silikonową

    Więcej
  • Kosz Wielkanocny z barankiem

    Kosz Wielkanocny z barankiem

    autor: ZPEW Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Lwówku Śląskim - uczennica klasy II ZSZ kier. cukiernik: Monika Chorąziak

    Surowce:

    Koszyk
    mąka pszenna typ 500  1000 g
    drożdże  50 g
    jaja (średnio 1 szt. x 60g)  120 g
    cukier drobny kryształ  90 g
    mleko (lekko ciepłe)  500ml
    masło (roztopione)  50 g
    sól  4 g 

    Lukier
    cukier puder  200 g
    woda  20 ml

    Wykończenie półproduktu
    margaryna (do wysmarowania blachy)  10 g
    żółtko jaj  80 g

    Baranek
    jaja (średnio 1 szt. x 60g)   120 g
    cukier drobny kryształ 90 g
    masło 110 g
    cukier wanilinowy
    szczypta soli
    mąka pszenna typ 500 140 g
    proszek do pieczenia

    Wykonanie koszyka:

    1. Mąkę napowietrzyć (przesiać przez sito) do miski, uformować dołek i włożyć tam rozkruszone drożdże, posypać je odrobiną cukru i zalać 3 łyżkami ciepłego mleka, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 15 min.

    2. Po stwierdzeniu, że rozczyn jest już wyrośnięty, dodajemy go do mąki z cukrem i solą- mieszamy, wbijamy jaja i wyrabiamy ciasto drożdżowe dodając stopniowo ciepłe mleko i roztopione masło.

    3. Ciasto wyrabiamy do momentu, gdy odchodzi od rąk i ścianek miski, jest gładkie i błyszczące, po czym odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 min Ciasto powinno podnieść się i podwoić swoją objętość

    4. Po wyrośnięciu ciasta podzielić 3 porcje ciasta na 20 równych części i uformować je w wałeczki jednakowej długości (wcześniej jeden przyłożyć do odwróconej miski i sprawdzić długość jaką potrzebujemy na podstawę koszyczka). Upleść z nich siatkę, dwa wałeczki położyć „na krzyż”  i dokładać po jednym wałeczku pionowo i poziomo przeplatając. Żaroodporne naczynie (miseczkę) posmarować na zewnątrz tłuszczem i ułożyć na niej siatkę- docisnąć delikatnie do miski, wyrównać brzegi ostrym nożem odcinając nadmiar ciasta. Z pozostałego ciasta uformować podstawę kosza: dwa wałeczki ciasta skręcić na sznurek i uchwyt kosza (rączkę) dwa wałeczki ciasta, należy postarać się, aby wałeczki były jednakowej grubości.

    5. Uformowaną miskę koszyczka na naczyniu i gotowe elementy do koszyczka-uchwyt i podstaw koszyczka smarujemy roztrzepanym żółtkiem i wypiekać w temp 200˚C
      -miskę koszyka 40-45 min.(po 15 minutach przykrywamy folią aluminiową
      -pozostałe elementy upiec na złoty kolor ok. 20-25 min

    6. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta gotowe elementy łączymy napowietrzonym- „ lukrem”, najpierw wypieczoną podstawę do zaschnięcia, a na końcu wypieczony uchwyt koszyczka do zaschnięcia

    Wykonanie baranka

    1. Żółtka oddzielić od białek. Białka napowietrzyć na sztywną pianę utrwalić ją z 1 porcji cukru (masa białkowo-cukrowa)

    2. Masło napowietrzyć z reszta cukru (rozetrzeć na gładka masę), dodać żółtka, cukier wanilinowy, sól wymieszać.

    3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy, wymieszać

    4. Masę połączyć z napowietrzonym białkiem delikatnie formę baranka dokładnie natłuścić masłem, wysypać wnętrze bułką tarta, złożyć-zamknąć i wypełnić masą, wyrównać

    5. Piec w temp 180˚C przy włączonej funkcji piekarnika grzanie górne
      i dolne lub 160˚C przy włączonym obiegu powietrza przez 45-50 min.

    6. Po upieczeniu i ostudzeniu delikatnie wyjąć baranka z formy, można udekorować lukrem lub cukrem pudrem.G otowy wyrób włożyć do upieczonego koszyczka.

     

    Kosz Wielkanocny można wypełniać innymi ciastowymi, symbolicznymi
    gotowymi wyrobami –figurkami. Oprócz baranka może to być np: zajączek, kogucik, kurka itp.

    Więcej
  • Skrzynki transportowe - do pieczywa i wyrobów cukierniczych  H - 410

    Skrzynki transportowe - do pieczywa i wyrobów cukierniczych H - 410

    jest elementem systemu pojemników sztaplowanych wysokiej jakości, dedykowanych dla piekarnictwa i cukiernictwa.

    Powtarzalność, wytrzymałość i solidność to cechy charakterystyczne dla skrzynek z typoszeregu H.

    Dodatkowo elementem wspierającym oraz upraszczającym procesy logistyczne jest personalizacja pojemników.

    SYMBOL H-410
    NR KATALOGOWY 2-205
    WYM. ZEWNĘTRZNY 600x400x410 mm
    WYM. WEWNĘTRZNY 560x360x385 mm
    NOŚNOŚĆ 35 kg
    POJEMNOŚĆ 77 dm3
     




    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Erg System
    sprzedawca
    bekuplast S.A.

    Cena do negocjacji

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe