...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Witryna na lody LMS Sagitta

    Witryna na lody LMS Sagitta

    Witryna na lody Sagitta to idealne rozwiązanie dla ekspozycji i sprzedaży lodów gałkowych. Urządzenie posiada obieg wentylowany, automatyczne odszranianie, system odparowania skroplin. Wnętrze lady wykonane jest ze stali nierdzewnej. Elementy drewniane i blachy malowane proszkowo stanowią detale wykończeniowe.
    Rozmiary witryn LMS Sagitta uzależnione są od ilości kuwet (12, 16, 24). Urządzenie można swobodnie zestawiać w jedną linię sprzedażową wraz z ladą cukierniczą LCC Carina, boksem kasowym i narożnikami.

    Wyposażenie standardowe: 

    • - agregat wbudowany
    • - odmrażanie gorącym gazem
    • - szyba gięta zespolona pokryta sitodrukiem
    • - sterownik elektroniczny
    • - automatyczne odparowanie skroplin
    • - szyba gięta zespolona pokryta sitodrukiem
    • - szyby boczne zespolone
    • - wnętrze lady – blacha nierdzewna
    • - blat roboczy – blacha nierdzewna
    • - przeznaczona na 12/16/24 pojemników
    • - roleta ręczna
    • - oświetlenie pojedyncze, barwa biała 840
    Więcej
  • Mazurek orzech z żurawiną

    Mazurek orzech z żurawiną

    autor: Dypczak Mateusz, uczeń Technikum Uzupełniającego Nr 1 w Żorach

    Składniki:
    3 szklanki mąki
    4 żółtka
    1 margaryna
    3-4 łyżki cukru pudru
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki śmietany
    ok 300 ml dżemu kwaśnego (najlepiej wiśniowy)
    1-2 jabłka
    orzechy włoskie posiekane (ilość – do pokrycia ciasta)
    rodzynki
    żurawina

    Polewa czekoladowa:
    125 g miękkiego masła ekstra
    3 łyżki cukru
    3 łyżki wody
    3 łyżki kakao

    Wykonanie polewy:
    Wszystkie składniki podgrzewać cały czas mieszając. Gotować przez około 5 minut, aż wszystko się ładnie połączy i lekko zgęstnieje.

    Sposób przygotowania:

    1. Mąkę posiekać z margaryną, dodać cukier, żółtka, proszek i śmietanę. Wyrobić ciasto. 3/4 ciasta wyłożyć na blachę. Resztę schować do lodówki. Na ciasto, na blaszkę nałożyć dżem wiśniowy, na dżem malutkie kawałki jabłek. Wyjąć schłodzone ciasto i zetrzeć na jabłka. Posypać to orzechami włoskimi. Piec w 180°C około 20 minut. Ostudzić.
    2. Na chłodny placek wyłożyć rodzynki oraz żurawinę. Lekko ostudzoną polewę wylewać na placek.
    Więcej
  • Ciasto Miodowe

    Ciasto Miodowe

    autor: Paulina Walasek, uczennica klasy I w zawodzie piekarz, ZSZ Izby Rzemieślniczej w Rybniku

    Czas Przygotowania: 1 godzina

    Składniki:
    15 dag masła lub margaryny
    4 i 1/2 szklanki mąki
    szklanka cukru
    2 łyżeczki sody
    3 jajka
    5 łyżek mleka
    3 łyżki miodu

    Masa:
    2 szklanki mleka
    szklanka cukru
    cukier waniliowy
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    20 dag masła lub margaryny

    Etapy przygotowania:
    Ciasto: masło siekamy z mąką, sodą i cukrem. Następnie dodajemy jajka, mleko i miód. Wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy, a następnie dzielimy na 3 równe placki. Piec po kolei w 180°C, na rumiano.

    Masa:
    1 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka roztrzepujemy z obiema rodzajami mąki, mieszamy i wlewamy powoli do gotującego się mleka. Zagotować razem i ostudzić. Margarynę lub masło należy utrzeć, dodając powoli ostudzoną masę. Masę należy wlać na powierzchnię ciasta, a następnie przykryć następnym ciastem i powtórzyć czynność, aż powstanie tytułowe ciasto miodowe.

    Więcej
  • Babeczka ananasowa

    Babeczka ananasowa

    autor: Mirek Trybuła, ZSZ Izby Rzemieślniczej w Rybniku

    Składniki:
    3 jajka
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 paczki kisielu ananasowego
    3 łyżki mąki pszennej tortowej

    3 łyżki oliwy
    1/2 kostki masła
    4 krążki ananasa z puszki
    cukier puder do posypania ciasta

    foremka z kominkiem
    margaryna do wysmarowania formy
    mąka do wysypania formy

    temperatura pieczenia ok. 170°C

    Wykonanie:
    Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku i rozetrzeć do gładkiej masy. Następnie wsypać przesiany kisiel wraz z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Dodać olej i pokrojone drobno 2 plastry ananasa. Wlać masę do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 30 minut. Po upieczeniu posypać obficie cukrem pudrem i ozdobić pozostałymi krążkami ananasa.

    Więcej
  • Muffiny czekoladowo-brzoskwiniowe

    Muffiny czekoladowo-brzoskwiniowe

    autor: Dorota Wowra, uczennica klasy II, Zespołu Szkół nr 1 w Żorach

    Składniki:
    1 i 1/2 szklanki mleka
    1 szklanka oleju
    szczypta soli
    2 jajka
    2 szklanki mąki
    1 i 1/2 szklanki cukru pudru
    2 czubate łyżki ciemnego kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    1 gorzka ciemna czekolada
    2 połówki brzoskwini z syropu
    papilotki do muffinek

    Wykonanie:
    W jednym naczyniu roztrzepać trzepaczką mleko, olej, jajka i sól. Do drugiego naczynia wsypać mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, sodę oraz kakao. Czekoladę pokroić na małe kawałki, podobnie brzoskwinie. Do suchych składników wrzucić czekoladę, wymieszać i wlać mokre składniki, wsypać brzoskwinie i wymieszać. Piekarnik nagrzać do 200°C (termoobieg). 
    Do formy na mini-muffiny (12 szt.) włożyć papierowe papilotki, napełnić do połowy ciastem i piec ok. 25 minut. Składników wystarcza na ok. 34 mini-muffiny. Można je jeść na ciepło i na zimno. Dowolnie lukrować, polewać polewą lub sypać cukrem pudrem. Długo utrzymują świeżość w kolejne dni są wilgotniejsze.

    Więcej
  • Baranek świąteczny

    Baranek świąteczny

    autor: Klaudia Kolano, uczennica Zespołu Szkół nr 1 w Żorach

    Składniki:
    160 g mąki
    120 g miękkiego masła
    120 g cukru (pół szklanki)
    3 jajka
    1 aromat waniliowy
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    kolorowe pisaki do dekoracji
    cukrowe ozdoby do dekoracji
    cukier puder do posypania
    masło i bułka tarta do smarowania formy

    Przygotowanie:

    1. Miękkie masło utrzyj z cukrem. Dodaj aromat i żółtka. Do masy wsyp mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Białka ubij, dodaj do masy i wymieszaj. Formę w kształcie baranka natłuść odrobina masła i posyp mąką lub bułką tartą.
    2. Nagrzej piekarnik do 180°C, kratkę ustaw w dolnej części piekarnika. Masę przełóż do formy, połóż na kratce i piecz ok. 40 minut. Wyjmij z piekarnika i po 10 minutach wyciągnij z formy.
    3. Wystudzonego baranka oprósz cukrem pudrem i udekoruj cukrowymi ozdobami. Oczy i uszy narysuj cukrowymi pisakami lub lukrem.
    Więcej

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe