Krem na zimno w proszku o smaku i kolorze ajerkoniaku.
Do nadziewania pączków lub zapiekania.
• Popularne nadzienie do pączków
• Bardzo proste w przygotowaniu
• Powtarzalny efekt
• Smak doceniany przez konsumentów
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Krem na zimno w proszku o smaku i kolorze ajerkoniaku.
Do nadziewania pączków lub zapiekania.
• Popularne nadzienie do pączków
• Bardzo proste w przygotowaniu
• Powtarzalny efekt
• Smak doceniany przez konsumentów
Produkt do posypywania gotowych wypieków przez sito lub maszynkę posypującą.
Jest odporny na działanie wilgoci dlatego znakomicie nadaje się do tłustych wypieków, pączków, strucli, ciast
owocowych i śmietanowych, wafli itp.
Można nim posypywać jeszcze ciepłe wypieki. Dzięki swojej strukturze w formie płatków produkt utrzymuje się na powierzchni i nie topi się.
• Idealny do dekoracji pączków
• Odporny na działanie wilgoci
• Sprawdza się przy dekorowaniu tłustych i ciepłych wypieków
• Długo utrzymuje się na powierzchni
Specyfikacja techniczna:
ziarnistość:średnica 0,1-0,2 mm
ciężar nasypowy: 570 g / l
temp. topnienia: 10 kg towaru w temp. do ok.: 38 °C
25 kg towaru w temp. do ok.: 40 °C
temp. zastosowania: 10 kg towaru: -25 °C do +38 °C
25 kg towaru: -25 °C do +40 °C
Niezawodny premiks do wypieków drożdżowych, zwłaszcza pączków i ciast półfrancuskich.
Podstawowe zalety produktu:
• Doskonale sprawdza się przy produkcji pączków
• Nadaje ciastu idealną strukturę
• Stosuje się także do wyrobu ciast: maślanych, drożdżowych, półfrancuskich oraz bułeczek
• Wyjątkowo długi okres zachowania świeżości
Fritto to rafinowana frytura palmowa, wytwarzana na drodze rafinacji, polegającej na naturalnej, fizycznej obróbce, mającej na celu pozyskanie wyjątkowo czystego oleju palmowego.
Zaawansowana technologia zastosowana przy produkcji gwarantuje fryturze Fritto następujące właściwości:
- wyjątkowo długa przydatność do smażenia
- wysoki punkt dymienia
- minimalne wchłanianie w produkt
- znikome straty podczas smażenia
- naturalny smak i zapach produktu, bez nalotu tłuszczowego
- brak niebezpiecznych dla zdrowia tłuszczów uwalniających trans
- uniwersalność zastosowania (idealna do smażenia pączków, faworków, frytek, dufinek, różnego rodzaju mięs, warzyw, ryb, owoców morza itd.)
- przystosowana do filtrowania
- produkt nie posiada smaku czy zapachu i dlatego nie zmienia walorów smakowych przyrządzanych potraw
- praktyczne opakowanie
W swojej różnorodnej ofercie proponujemy Państwu szeroką gamę mąk pszennych i żytnich.
Dzięki nowoczesnemu zapleczu laboratoryjnemu jesteśmy w stanie opracować najbardziej wyrafinowaną recepturę mąki. Oferujemy wysokiej jakości mąki piekarnicze, wytwarzane ze specjalnie wyselekcjonowanej pszenicy, charakteryzującej się najlepszymi parametrami.
Mąki piekarnicze i cukiernicze pakowane są w worki papierowe 50 kg i 25 kg. Dostarczamy także mąki luzem własnym specjalistycznym transportem.
Uniwersalny smażalnik przelotowy do pączków charakteryzuje się zwartą, przemyślaną konstrukcją, zapewniającą prostą i komfortową obsługę. Smażalnik wykonany jest jako urządzenie wolnostojące, opcjonalnie wyposażone dodatkowo w urządzenie do podawania pączków, automatyczną nadziewarkę, stację dozującą. Całość obsługuje jedna osoba, co oszczędza czas i pieniądze. Posiada przyjemny i przejrzysty pulpit sterowniczy z wyświetlaczem cyfrowym.
Ogrzewanie z ochronnym programem topienia się tłuszczu
Ogrzewanie wanny olejowej wyposażone jest w elektryczne, chroniące jakość tłuszczu grzałki. Grzałki wykazują słabą moc na swojej górnej powierzchni i są rozłożone równomiernie na całej powierzchni wanny olejowej. Pod grzałkami znajduje się chłodna, spokojna strefa, w której zbiera się wszelki osad. Tym samym nie dochodzi do szybkiego spalania zawiesin, które niszczą tłuszcz.
Szczególnie ważnym, zarówno dla ochrony tłuszczu, wydajności, czy też jakości produktów jest mikroprocesorowy czujnik temperatury, który umożliwia regulację temp. z dokładnością do 1 stopnia C. Regulator sterownia temperatury zawiera program topienia tłuszczu o stałej konsystencji zapewniający jego ochronę przed przegrzaniem.
Stół załadowczy
W celu pełnej automatyzacji procesu smażenia pączków, został skonstruowany stół załadowczy.
Jest to oddzielna jednostka jezdna, która jest przystawiana do początku smażalnika. Usytuowanie i zablokowanie stołu względem smażalnika odbywa się przy pomocy jednej dźwigni, a praca w trybie automatycznym jest możliwa po wpięciu wtyczki do gniazda smażalnika. Cała ta procedura odbywa się w ciągu kliku minut i jest bardzo prosta.
Kęsy ciasta garowane są na blachach perforowanych, wyłożonych specjalnym, nadającym się do prania płótnem przystosowanym do kontaktu z artykułami spożywczymi.
Płótna zaczepiane są, za pomocą prętów, do prowadnic stołu załadowczego a wygarowane pączki są w sposób automatyczny i zsynchronizowany przekazywane do smażalnika przy pomocy taśmy siatkowej ze stali nierdzewnej. Mechanizm wciąga płótno pod spód stołu i odkłada na półkę.
Smażalnik
Proces obróbki cieplnej odbywa się w specjalnie wydzielonych sekcjach. Ułatwia to w późniejszym etapie automatyczne odwracanie produktu. Smażalnik przelotowy wyposażony jest w trzy stacje odwracające, które nad wyraz delikatnie i bezpiecznie odwracają pączki. Podczas odwracania pączki uniesione są nieznacznie nad lustro tłuszczu. Tak aby biała obwódka została lekko pokryta tłuszczem w celu jej utrwalenia. Stacje odwracające umieszczone są na ramie nośnej nad wanną z tłuszczem a zanurzone są tylko podczas obracania pączków na krótką chwilę. Dzięki temu stacja ta nie nagrzewa się co wydłuża jej żywotność i oszczędza energię. Stacje odwracające zamontowane są w sposób umożliwiający przestawienie ich bez użycia narzędzi, dzięki czemu sam użytkownik może regulować międzyczasy smażenia produktów na danej stronie.
Dodatkowo każda z trojga stacji może być w każdej chwili wyłączona
W czasie smażenia cały czas możemy obserwować temperaturę smażenia na wyświetlaczu cyfrowym. Po usmażeniu produkt trafia na żaluzjowy ociekacz, na którym następuje odsączenie z tłuszczu. Następnie po odsączeniu pączki zsuwają się na stół odbiorczy lub na podajnik siatkowy wykonany ze stali nierdzewnej, przekazujący pączki do nadziewania. Odbiorcza taśma transportowa umożliwia również lekkie schłodzenie pączków przed nadziewaniem.
Nadziewanie
Nadziewanie odbywa się automatycznie, pączki z podajnika żaluzjowego po odsączeniu tłuszczu przechodzą na stół odbiorczy i dalej na podajnik poprzeczny do stacji nadziewającej. Pączek po przejściu przez czujnik optyczny, zostaje z odpowiednią precyzją poddany nadziewaniu. Wielkość dawki nadzienia jest regulowana.
Przy większych wydajnościach zastosowana jest nadziewarka pojemnościowa, która automatycznie nadziewa jednocześnie cały rząd usmażonych pączków
Dozowanie
Urządzenie dozuje ciasto gofrowe w kształcie oponek, mufinek małych kulek w dwóch wielkościach (w kształcie identycznym jak małe pączki na wagę sprzedawane w Polsce).
Stacja dozująca za pomocą dźwigni podnoszona jest do wysokości roboczej smażalnika. Dozowanie ze stacji odbywa się automatycznie według wcześniej zaprogramowanych czasów. W przypadku dozowania kulek istnieje możliwość zadozowania jednocześnie dwóch sztuk (co zwiększa wydajność urządzenia dwukrotnie) . Ponadto występuje możliwość dozowania innych kształtów ciasta np. mufinek, oponek.
Zalety
Sterownie cyfrowe pozwalające na bardzo dokładne określenie całego procesu pieczenia.
Możliwość przesunięcia (zmiany położenia) wywrotnic, bardzo ciekawe rozwiązanie pozwalające
samemu określić w którym momencie mają być przewrócone pączki na drugą stronę
Skrzynka elektryczna sterująca pracą całego smażalnia z wyprowadzonymi przełącznikami do
poszczególnych wywrotnic. W każdej chwili możemy wyłączyć jedną lub wszystkie wywrotnice jeżeli
zaistnieje taka potrzeba.
Cały mechanizm transportujący wraz z wywrotnicami jest podnoszony do góry.
Ułatwia to dojście do dna smażalnika i bardzo szybkie wyczyszczenie.
W smażalniku znajduje się wymienny filtr, który oddziela zanieczyszczenia znajdujące się w oleju.
Bardzo łatwy dostęp do filtru.
Smażalnik pracuje w trybie ciągłym, uzupełnianie oleju w komorze smażalnika odbywa się
automatycznie. W urządzeniu znajduje się zbiornik na olej. Olej z komory smażalnia
przechodząc przez filtr trafia do zbiornika a następnie poprzez pompę jest transportowany
w odpowiedniej ilości do komory smażenia, tak, aby w komorze smażalnika znajdowała się zawsze
optymalna ilość oleju dla smażonego produktu.
Prezentacja produktów