25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Bogdan Smolorz (Biopiekarz) i Aleksander Nowakowski (ze znanej piekarskiej rodziny) w maju przypieczętowali współpracę zaplanowaną na 12 lat. Jest to zapowiedź głębokich zmian w mazurskich piekarniach firmy Nowakowski Tradycja, a jej konsekwencje mogą odbić się szerokim echem w branży piekarskiej i na rynku pieczywa.
Przestawienie polskiego rolnictwo na uprawę ekologiczną to nie kolejna utopijna wizja, ale konieczność, jeżeli chcemy utrzymać naszą planetę w takim stanie, w jakim jest. Agata Michalak, autorka książki „O dobrym jedzeniu.
– Gdyby to, co się dzieje teraz na niebie, opisać językiem sprawozdawców sportowych, to w meczu Pogoda vs. Święto Chleba mamy wynik 1:18. Z tego wniosek, że kolejne Święta będą już przy pięknej pogodzie – skomentował deszczową aurę podczas XIX Radomskiego Święto Chleba Jarosław Gajda, prezes Cechu Piekarzy w Radomiu.
ZPC Brześć, producent słodyczy i przekąsek, takich jak słomka czy groszek ptysiowy, po raz kolejny zaprezentuje swoje wyroby na prestiżowych, międzynarodowych targach branżowych yummex Middle East w Dubaju. Podczas wydarzenia, które odbędzie się w dniach 18-20 września, firma będzie promować swoją markę eksportową Crispico.
Płaca minimalna w 2018 r. wzrośnie do 2 100 zł – a co za tym idzie, wzrośnie do prawie 500 zł miesięczna składka ZUS dla przedsiębiorców ze stażem krótszym niż 2 lata. Póki co jest to jedyna pewna wiadomość płynąca ze strony rządu, czego nie można powiedzieć o kolejnej propozycji dotyczącej obniżek składek ZUS.
Już po raz 23. w stolicy Francji odbędzie się Salon du Chocolat, czyli największe na świecie wydarzenie poświęcone czekoladzie. Od 28 października do 1 listopada w samym sercu Paryża na odwiedzających czekać będzie wiele słodkich atrakcji.
Oświetlenie jest jednym z najbardziej istotnych czynników wpływających na to, co przekłada się na sukces sklepu. Światłem dobranym we właściwy sposób tworzymy atmosferę, budujemy nastrój wnętrza, dostosowany do rodzaju eksponowanego produktu. Dlatego jest to jeden z najważniejszych elementów służących do pozycjonowania marki.