25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Dla wszystkich zainteresowanych sztuką royal icingu mamy dobrą wiadomość! W 2017 r. polska mistrzyni ażurowych dekoracji z lukru Justyna A-Majewska powraca ze swoimi szkoleniami. Pierwsze spotkanie odbędzie się już w lutym, w Akademii Dekoracji Tortów „Słodka Kreacja”.
W styczniowym MB: o modnym butiku Mistrza Świata Cukierników 1997 Pawła Mieszały, pomysłach na tradycyjną sznekę i potrzebie synchronizacji deseru z daniem restauracyjnym. O pokorze, harówce i eliminacjach do WCM Michała Iwaniuka. O trendach piekarskich w restauracjach w 2017 r. oraz idealnych pączkach okiem mistrzów.
Nową recepturę zdrowszej drożdżówki opracowała Rada Promocji Żywności Prozdrowotnej, działająca przy Zarządzie Głównym Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego. Efekt jej prac przedstawiono 20 grudnia br. na specjalnej konferencji w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
50 receptur na słodkie Boże Narodzenie, rywalizujących o miano najlepszej, kilka tysięcy głosujących i 26 dni emocjonującej gry o przychylność oraz głosy Czytelników. Które propozycje 5. edycji plebiscytu Receptury Świąteczne zdobyły uznanie głosujących?
W nadchodzącym roku producenci słodyczy będą musieli zmierzyć się z silną konkurencją zza wschodniej granicy oraz z postępującą stagnacją rynku. Czekają ich także zmiany w prawodawstwie europejskim, a w szczególności zapowiadane uwolnienie cen cukru. Do istotnych wyzwań można zaliczyć także rosnące oczekiwania konsumentów.
Od kilku lat można zaobserwować wzrost zainteresowania szeroko rozumianymi kulinariami. Gdzie się nie obejrzeć, ludzie jedzą, wspólnie gotują, pieką, razem biesiadują.