25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
• Pokazy wypiekowe na żywo • Najnowsze trendy, przełomowe produkty, inspirujące pomysły • Automatyka, rozwiązania maszynowe i wspierające • Wiodące surowce i dodatki cukiernicze • Degustacja najlepszych kaw i herbat • Wina z somme
Ministerstwo Rozwoju chce, aby firma prowadzona jako jednoosobowa działalność gospodarcza trwała nawet po śmierci przedsiębiorcy. I przez jakiś czas używała nadal jego danych oraz konta bankowego. Takie zapisy mają znaleźć się w ustawie o sukcesji przedsiębiorstwa osoby fizycznej, do której założenia zostały opublikowane.
Instytut PWN oraz Polska Izba Opakowań zapraszają do uczestnictwa w II edycji ogólnopolskiej konferencji Packaging: Marketing and Technology. Spotkanie odbędzie się 14 października 2016 r. w Warszawie, w Airport Hotel Okęcie. Zapraszamy!
Z roku na rok kremówka papieska liczy tyle metrów, ile lat miałby papież Jan Paweł II. Po raz pierwszy mistrzowie cukiernictwa z Podkarpacia wyjątkowo przygotowali je w lipcu, a nie w maju, a w akcję zaangażowało się wiele firm i osób, o czym pisze Małgorzata Słowińska.
22-25 października 2016 w Stuttgarcie, w jednym z najnowocześniejszych obiektów targowych, odbędzie się kolejna edycja targów Südback – największej imprezy branży piekarsko-cukierniczej regionu niemieckojęzycznego (Niemcy, Austria, Holandia, Szwajcaria).
"Wędrujący" konkurs Gelato World Tour wkrótce zawita do Chin. 5-7 sierpnia br. w Shenzhen rozpocznie się rywalizacja o tytuł mistrza lodów rzemieślniczych i o przepustkę na Wielki Finał w Rimini 2017.
Po raz 10. cukiernicy z ul. Miodowej w Rzeszowie, przy wsparciu rzemieślników, firm, sklepów, hurtowni Podkarpacia i wiodących firm branży spożywczej i cukierniczej, upiekli ogromną 96-metrową kremówkę. Wielkie Kremówkowe Święto odbyło się w sobotę 23 lipca.