25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Ogólnopolska Komisja Branżowa Rzemiosł Spożywczych stała się faktem. O zadaniach nowego organu, o potrzebie wsparcia przedstawicieli wszystkich branż spożywczych, zgłaszania problemów branżowych i trwającej rekrutacji członków do Komisji – opowiada przewodniczący Komisji Jacek Marcinkowski.
Nakładem Wydawnictw Szkolnych i Pedagogicznych ukazały się nowe publikacje do nauki zawodów technik technologii żywności i piekarz (kwalifikacja T.3) Podręczniki są dostosowane do nowej podstawy programowej i uzyskały aprobatę MEN.
26 września br., podczas targów Polagra Tech odbędzie się Akademia Biokuriera – projekt szkoleniowy dla producentów żywności ekologicznej, dystrybutorów, handlowców i właścicieli sklepów ekologicznych. W Poznaniu eksperci podpowiedzą, jak wykorzystać potencjał wciąż zwiększającego się rynku żywności ekologicznej.
Już kilka dni dzieli nas od Święta Chleba i Piernika, które z wielką pompą odbędzie się 26-28 sierpnia br. na rynku w Jaworze. Trzydniowa impreza, wypełniona bogactwem smaków, gatunków i metod wypiekania chleba, ciast i pierników, połączy najwyższy kunszt piekarniczy z historią i staropolską tradycją.
Dobry sprzedawca pieczywa nie musi umieć wypiekać chleb, ale na pewno musi wiedzieć wszystko o produktach z oferty firmy i w zrozumiały sposób przekazać swoją wiedzę konsumentowi. Ta wiedza jest o tyle ważna, że do piekarni zgłaszają się ludzie o różnych potrzebach, schorzeniach, alergiach
Odwołano jeden z ciekawszych i dobrze zapowiadających się konkursów dla branży cukierniczej – Art of Taste, który miał się odbyć podczas Polagry-Tech. Trudną decyzję o odwołaniu konkursu podjęli organizatorzy: cukiernicy wysokiej klasy, Michał Doroszkiewicz i Paweł Mieszała wspólnie z MTP.