25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Promocja naszego Cake Festival Poland (CFP) ruszyła pełną parą. Z informacją docieramy wszędzie, począwszy od mediów społecznościowych, poprzez „Mistrza Branży”, a kończąc na mediach ogólnopolskich. Ale to nie wszystko!
Z pozoru proste do wykonania liście nie od razu dają się ujarzmić początkującym dekoratorom. Wystarczy jednak opanować podstawy, które prezentuję poniżej, by szybko dojść do poziomu mistrzowskiego i tworzyć bardziej złożone kompozycje.
Chociaż z roku na rok wytwarza się w Polsce coraz więcej słodyczy, nasz kraj nie dorównuje jeszcze ważnym producentom w Unii Europejskiej. Potęgą cukierniczą pozostają nasi sąsiedzi zza Odry. Co musiałby się w Polsce zadziać, żeby jako producent słodyczy zacząć zajmować wyższa pozycję w Europie?
Teraz, kiedy Święto jest już pełnoletnie, jest łatwiej, ale kiedy zaczynaliśmy 18 lat temu, było zdecydowanie trudniej. Trzeba było ludzi mocno przekonywać, wręcz namawiać do tego.
Od sierpnia br. dostępny jest internetowy portal edukacyjny, w którego skład wchodzą moduły zawierające zestawy e-podręczników dla niemal wszystkich zawodów, w tym podręczników do nauki w zawodzie cukiernika i piekarza. I Ty możesz pomóc rozwijać projekt i nauczanie zawodowe w Polsce!
Jakiś czas temu scharakteryzowałem produkcję trzech rodzajów ciast martwych. Ten rodzaj ciasta to dla mnie surowiec do tworzenia niepowtarzalnych dekoracji. Można z niego wykonać oryginalne dekoracje na chlebie bądź też eksponaty artystyczne.
Konsumenci przyzwyczajeni są do tego, że pierwsze informacje o produkcie czerpią z jego nazwy, grafiki zamieszczonej na opakowaniu, czy wyglądu w przypadku żywności niepakowanej. Niestety to pierwsze wrażenie często bywa mylne i wprowadza konsumenta w błąd.