25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Wspólny projekt sieci kawiarni COSTA COFFEE i Radia ZET chilli właśnie wystartował. Kilkuodcinkowy cykl wywiadów ze znanymi osobami świata kultury i sztuki jest elementem kampanii wizerunkowej marki pod hasłem „Zatrzymaj się na lekką chwilę w kawiarniach COSTA COFFEE”.
Były wodospady, warzywa z korzeniami, torty w powietrzu i gorące emocje – jednym słowem wszystkie żywioły! II edycja Otwartego Festiwalu Tortów Artystycznych, organizowanego przez tortownia.pl, zachwyciła różnorodnością oraz udowodniła, że styl angielski nadal jest modny i wciąż potrafi zaskakiwać.
To będzie wyjątkowa podróż, a faktycznie już jest. 29 maja studenci ze stowarzyszenia Z Indexem w Podróży ruszyli w drogę leciwym transporterem VW T3, mając do przejechania 100 tys. km. Wśród nich jest Mateusz Gajdziński, syn właścicieli firmy Dekor Pol, który co miesiąc będzie przygotowywał reportaże pełne smacznych wypieków.
Choć impreza liczy sobie jedynie sześć lat z powodzeniem może konkurować z najważniejszymi wydarzeniami gastronomicznymi w Polsce. Organizatorzy targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO każdego roku udowadniają, iż nie boją się nowych wyzwań i szturmem zdobywają zainteresowanie restauratorów, nie tylko z kraju,
Czym cukiernik Iwona Niemczewska wyróżniła się w słynnej szkole kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie? Gdzie piekarze, cukiernicy i lodziarze mogą się szkolić w Polsce? Centrum handlowe, "kontener" czy online – gdzie zlokalizować sklep firmowy i jak powinien funkcjonować, by przyciągać klientów? Czytaj w najnowszym wydaniu MB.
Rynek krajowy jest ubogi pod względem dostępnych gatunków cukru. Dominuje cukier biały produkowany z buraków, z którego trudno uzyskać różnorodne i satysfakcjonujące wyroby piekarskie i cukiernicze. Tymczasem na świecie branża piekarsko-cukiernicza czerpie garściami z bogatej oferty cukru brunatnego (brązowego).
Jak zrobić smaczny bezglutenowy chleb, ciasteczka, drożdżówki i wiele innych potraw? Marta Krzyżanowska-Sołtysiak, autorka bloga Bezglutenowa Mama, zaprasza do Katowic na specjalne warsztaty kulinarne. 13 czerwca br. Marta czeka zarówno na konsumentów, jak i rzemieślników piekarstwa zainteresowanych tą tematyką.