25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Święto Chleba, a raczej Festiwal Produktów Regionalnych, to okazja do skosztowania prawdziwego chleba, wypiekanego tradycyjnymi metodami, a także możliwość przekonania się, że polskie produkty są najwyższej jakości. Gdzie i w jakich terminach zaplanowano w tym roku obchody Święta Chleba?
8 czerwca br. w 24 miastach Górnego Śląska rusza Industriada, czyli wielkie Święto Szlaku Zabytków Techniki. Jednym z obiektów śląskiego Szlaku jest Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek w Radzionkowie. Muzeum prowadzone przez Piotra Mankiewicza przygotowało swój program atrakcji. Naprawdę warto tu zajrzeć.
25 maja br. w malowniczo położonej miejscowości Tuliszków (Wielkopolska) odbyła się II edycja targów spożywczych w Centrum Polska. Atrakcyjna formuła imprezy spotkała się z pozytywnym odbiorem zarówno wystawców, jak i wielkopolskich rzemieślników.
Które pieczywo bezglutenowe jest najsmaczniejsze? Dlaczego amarantus jest cennym zbożem bezglutenowym? Jakie wymogi musi spełnić producent żywności, by włączyć się do programu "Menu bez glutenu"? Co, gdzie i kiedy zaplanowano 8 czerwca podczas targów Gluten Free Expo? Sprawdź program warszawskiej imprezy.
Nowoczesne hale wystawiennicze terenów Targów Lublin są już wypełnione niemalże po brzegi. Ogromne zainteresowanie nową lokalizacją targów Bakepol i możliwościami zdobycia nowych kontaktów biznesowych, zarówno z tego regionu Polski, jak i krajów zza wschodniej granicy, spowodowało, że oferta wystawiennicza jest na wyczerpaniu.
Od 15 stycznia 2013 r. obowiązuje ustawa z dnia 9 listopada 2012 r. o umorzeniu należności powstałych z tytułu nieopłaconych składek przez osoby prowadzące pozarolniczą działalność, określana jako ustawa abolicyjna. Niestety niektórzy przedsiębiorcy będą musieli poczekać…
Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP przyjęło propozycję współadministrowania Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. Co przekonało Zarząd SRP do podjęcia rozmów z UPEMI? Jakie szanse widzi w znaku QAFP? Kiedy poznamy szczegóły zeszytu branżowego dla pieczywa? Zapytaliśmy Stanisława Butkę, prezesa SRP RP.