25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W 2014 r. minimalne wynagrodzenie za pracę będzie wyższe od obecnego przynajmniej o „ustawowe” 88 zł. Przedsiębiorcy liczą na to, że ta podwyżka nie będzie większa. W przeciwnym razie w przyszłym roku kłopoty czekają nie tylko firmy, ale też pracowników.
Zatajenie substancji dodatkowej w wykazie składników jest fałszowaniem produktu i podlega sankcjom karnym. Ale również niewłaściwe ich oznakowanie na etykietach może nieść konsekwencje prawne. Jak zatem właściwie oznakować substancje dodatkowe na etykietach produktów spożywczych?
Jak przygotować świeże kwiaty i ozdobić nimi torty w różnych kształtach i rozmiarach? Które kwiaty mogą być wykorzystywane do dekoracji, a których nie wolno używać, bo mogą być trujące? Więcej będzie można się dowiedzieć 8 i 11 czerwca br. podczas szkoleń w Akademii tortownia.pl.
Wypełniają się już plany stoisk nowoczesnych hal wystawienniczych Targów Lublin. Ogromne zainteresowanie nową lokalizacją targów Bakepol i możliwościami zdobycia nowych kontaktów biznesowych zarówno z tego regionu Polski jak i krajów zza wschodniej granicy, spowodowało, że oferta wystawiennicza organizatorów jest na wyczerpaniu.
Powołanie urzędu ds. bezpieczeństwa żywności, rozszerzenie współpracy między inspekcjami a organami ścigania, a także konieczność określenia najważniejszych zagrożeń w obrębie poszczególnych gałęzi rynku żywności – to najważniejsze wnioski z majowej konferencji „Nielegalny rynek żywności", zorganizowanej w Szczytnie.
W ramach zintegrowanego projektu branżowego w dniach 22-24 maja 2013 r. w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AmberExpo w Gdańsku odbędą się cztery specjalistyczne projekty. Targi odbędą się po raz pierwszy w takiej formule, organizatorzy liczą na duże zainteresowanie wystawców, gości branżowych oraz indywidualnych.
Jakie są potrzeby żywieniowe 2-, 6- czy 14-latków? Jakie bułeczki dopasować pod kątem ich różnych potrzeb energetycznych i dzięki temu wyrabiać dobre nawyki żywieniowe? Sprawdź, po które surowce warto sięgnąć, produkując asortyment dla dzieci.