![Pod presją koniecznych zmian](/public/artykuly-sponsorowane/231/652/231_652_1570_136x94.jpg)
Pod presją koniecznych zmian 0
Rozmowa z Hildegard Keil, autorką artykułu „Człowiek sukcesu – piekarz z własnymi sklepami”
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Rozmowa z Hildegard Keil, autorką artykułu „Człowiek sukcesu – piekarz z własnymi sklepami”
więcej– Pomysł na wybudowanie hali pojawił się już w 2004 r. Ale odczekałem, chcąc przekonać się, jak rozwija się rynek naszych sklepów – wspomina Robert Marczak, właściciel Piekarni ROBSON. Jak czas pokazał, sieć sklepów rozwinęła się dobrze, więc inwestycje w nową halę produkcyjną okazały się konieczne.
więcejSzara strefa to zjawisko złożone, trudne i wstydliwe. To, o czym mówi się kuluarowo lub co wychodzi na jaw przy okazji afer spożywczych, to jedynie wierzchołek góry lodowej. Jak zatem działa szara strefa w branży piekarskiej, gdzie jej udział jest największy, a gdzie marginalny, przedstawię w poniższym opracowaniu.
więcejChciałbyś zdać egzamin czeladniczy lub mistrzowski w zawodach piekarz i cukiernik za rozsądne pieniądze? Czujesz, że potrzebujesz szkolenia przed egzaminami? Warszawska Izba Rzemieślnicza organizuje takie szkolenia i egzaminy na terenie całego kraju.
więcejNazwa „Unifine Food and Bake Ingredients” znika bezpowrotnie z branży cukierniczej. Od września 2012 r. jeden z wiodących europejskich producentów komponentów dla cukiernictwa zmienił nazwę na Dawn Foods Poland. Zmiana ta jest wynikiem nabycia 100% udziałów w grupie Unifine przez firmę Dawn Foods z USA.
więcejCukiernicy i piekarze nieustannie prześcigają się w wymyślaniu coraz to nowych specjałów, o czym można się było przekonać śledząc emocjonującą rywalizację podczas zawodów iba cups. Innowacyjne rozwiązania producentów maszyn piekarniczych są często, na pierwszy rzut oka, mniej spektakularne,
więcejIBA co 3 lata skupia uwagę branży piekarsko-cukierniczej z całego świata. To na te targi wystawcy rezerwują terminy premier najnowszych rozwiązań technologicznych. To tutaj poznajemy trendy, które zdominują świat przez najbliższe lata. I tutaj trwa widowisko pięknej sztuki piekarskiej i cukierniczej.
więcej