25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Firma Bakels Polska na targach Polagra-Tech 2012 przedstawiła najlepszą ofertę produktową szerokiemu gronu piekarzy i cukierników. Nowe, wzbogacone receptury Pieczywa Tygrysiego i Żyrafy, na bazie innowacyjnych surowców Tiger Pasta oraz Melon Mix, zaskakiwały pomysłowymi kształtami i nietypową skórką.
Kanapka – genialny, prosty i smaczny sposób na szybką, sycącą, niedrogą przekąskę, czy to na śniadanie, szybki lunch w czasie pracy czy kolację. Bez zbędnych pozłacanych sztućców i porcelanowej zastawy – smakuje zawsze, ale pod warunkiem, że jest świeża, pachnąca i smaczna!
Mars Inc. w 2011 roku przeznaczył 30 mln dolarów na inwestycje w zrównoważoną produkcję kakao. Kolejne nakłady finansowe na realizację wspólnych działań z konkurencyjnymi producentami z branży spożywczej przekazywane będą przez amerykańską firmę do 2020 r.
Po wakacyjnej przerwie MAMZ ostro ruszył do pracy. 18 października w nowej pracowni w Jastrzębiu Zdroju odbyło się pierwsze szkolenie. Tym razem uczniowie kształcący się w zawodzie cukiernik i piekarz wyrabiali i formowali ciasto drożdżowe wspólnie z pełnymi wigoru przedszkolakami, pod okiem cukiernika Piotra Burzawy.
21 lipca br. weszła w życie ustawa o skutkach powierzania wykonywania pracy cudzoziemcom przebywającym wbrew przepisom na terytorium RP. Dla pracodawców jest to przede wszystkim sygnał, że państwo będzie dokładniej przyglądać się zjawisku nielegalnego zatrudnienia obcokrajowców.
Grupa HRC prowadząca projekt „Nowy zawód –dekorator/-ka wyrobów cukierniczych” poszukuje firm lub cukierni z Warszawy lub woj. mazowieckiego, które byłyby zainteresowane przyjęciem uczestników projektu na staż. Wszelkie koszty zatrudnienia są pokrywane ze środków organizatora projektu (wynagrodzenie, składki, dojazd uczestnika).