25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Zaostrzone normy w zakresie higieny w piekarni i cukierni spowodował wzrost zastosowania powłok fluoropolimerowych, a zwłaszcza teflonowych. Można nimi powlekać zarówno nowe, jak i regenerowane elementy urządzeń szeroko stosowanych w naszej branży.
Karolina Ciesielska nie mogła powstrzymać łez, kiedy odbierała puchar, złoty medal i czek w wysokości 3300 zł za zwycięstwo w konkursie "Wystawa tortów okolicznościowych". Na podium znaleźli się Katarzyna Lubczyńska (3. miejsce) oraz Jacek Kryszeń (2. miejsce) – jedyny cukiernik w tym gronie.
"Sprawna obsługa klienta oraz zoptymalizowana organizacja wewnętrznej logistyki w branży piekarsko-cukierniczej" - pod takim hasłem odbędzie się seminarium praktyczne CSB-System z wizytą w zakładzie firmy GOM Owczarek.
Awantura o kołocz śląski ciągnie się już od końca zeszłego roku. Spotkanie (13 lutego br.) śląskich piekarzy i cukierników z Beniaminem Godylą w Rybniku nie przyniosło żadnych rozwiązań. Co gorsza, zaogniło tylko sytuację.
Ciągłe doskonalenie warsztatu pracy powinno być chlebem powszednim nauczycielek i nauczycieli. Z takiego założenia wyszedł Mirosław Łęczycki, właściciel Piekarni Staropolska, oraz Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, którzy razem wcielili w życie pomysł bezpłatnych i profesjonalnych praktyk dla kadry dydaktycznej.
Mamy nowych mistrzów Polski w lodziarstwie! Daniel Staroń z Piekarni Raszczyk i Tomasz Podkul byli bezkonkurencyjni w 3 kategoriach. Wybili się mocno dzięki lodom autorskim o smaku popcornu, które jury oceniło najwyżej.
Kolejny raz firma Prodotti Stella zaprasza na seminarium poświęcone prezentacji tegorocznych nowości oraz pomysłów związanych z ich promocją w lodziarni.