Thierry Mulhaupt – cukiernik z własną czekoladą 0
Duża dawka pasji, wielka garść pracowitości i ziarenko nieokiełznanej kreatywności – tak można opisać znanego z licznych talentów francuskiego cukiernika i chocolatiera Thierry’ego Mulhaupt.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Duża dawka pasji, wielka garść pracowitości i ziarenko nieokiełznanej kreatywności – tak można opisać znanego z licznych talentów francuskiego cukiernika i chocolatiera Thierry’ego Mulhaupt.
więcejWyłącznie ekologiczne składniki, technologia 42°C oraz ręczne przygotowanie – oto najważniejsze wyznaczniki innowacyjnych przekąsek firmy Papagrin, polskiego producenta żywności, któremu bliskie są zasady slow food.
więcej28 lipca br. XXIV edycja Święta Chleba w Gdańsku odbyła się pod hasłem: „Kto chleb je codziennie, będzie tryskał zdrowiem promiennie”. Jak przebiegło wydarzenie od lat organizowane w ramach największego Jarmarku św. Dominika?
więcejTort to coś więcej niż biszkopt przełożony kremem. A smak to coś więcej niż odczucie na języku zostawione po jego zjedzeniu. Tort można naszkicować, nim się go stworzy. Ale czy można zaprojektować sam smak?
więcejUlga będzie dedykowana dla osób młodych, a dotyczy zwolnienia z pobierania i opłacania zaliczek PIT od wynagrodzenia, dzięki czemu zatrudnieni dostaną większe wypłaty. Rząd chce w taki sposób zaktywizować konkretna grupę wiekową do podejmowania pracy.
więcejMariuszowi Góreckiemu, aktualnemu Mistrzowi Polski w Lodziarstwie, wciąż mało. Najwyraźniej jego celem jest tytuł mistrza świata w czekoladzie! 30 czerwca wysłał mailem autorskie receptury, a 22 lipca dostał potwierdzenie, że zakwalifikował się do regionalnego półfinału. To już drugie jego podejście do C3!
więcejWraz z nowym rokiem serią artykułów na temat opakowań, które mogą mieć zastosowanie w naszych piekarniach i cukierniach, zainicjowaliśmy cykl poświęcony produktom ekologicznym. Rozmawialiśmy o tych materiałowych, wykonanych z mączki kukurydzianej, otrębów czy słomy.
więcej