25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Zakładając działalność w Polsce, przedsiębiorca może liczyć na pewne udogodnienia w początkowym okresie prowadzenia firmy, mające na celu wspomóc start nowego przedsiębiorstwa. Do tych udogodnień niewątpliwie należy preferencyjna wysokość składek na ubezpieczenia społeczne ZUS za pierwsze 24 miesiące prowadzenia działalności.
Według raportu „Migracje zarobkowe Polaków” nawet 12% z nas myśli o emigracji zarobkowej. Sporą grupę stanowią rzemieślnicy z branży piekarsko-cukierniczej, którzy podejmują pracę za granicą nie tylko z powodu lepszego niż w kraju wynagrodzenia.
Tegoroczna edycja Targów Branżowych Savpol zakończyła się wielkim sukcesem. Z pewnością przyczyniła się to tego ich zmieniona formuła – targi autorskie zamiast corocznych dni otwartych – nowa jakość w branży piekarniczej, cukierniczej, lodziarskiej i HoReCa, która zyskała uznanie naszych partnerów biznesowych.
Od blisko 80 lat w pierwszy piątek czerwca w Stanach Zjednoczonych obchodzony jest Narodowy Dzień Donuta. Ten charakterystyczny wypiek zdobył nie tylko Północną Amerykę, od lat podbija cały świat. Warto więc poznać go bliżej.
W dekoracji tortów polewa odgrywa ogromną rolę, prawie najważniejszą. Na nic się zda efektowna, piękna i oryginalna dekoracja przy zaciekach z boku tortów lub pęcherzykach powietrza na wierzchu.
13-15 października br. Łódź przyciągnie producentów żywności BIO, produktów ekologicznych, a także miłośników zdrowego i smacznego stylu życia. Powód? 10. Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej Natura Food oraz 6. Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO!
Zaczarowała mnie atmosfera festiwalu! I uczucie, jak bym była w bajce! - mówi Gabi Grzelak, jedna z uczestniczek ubiegłorocznej edycji festiwalu. Czym zachwycił innych? Dlaczego nie można odpuścić takiej imprezy również w tym roku? Przeczytajcie wypowiedzi uczestników!