25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W dniu 8 czerwca na terenie Uniwersytetu Warmińsko- Mazurskiego odbyło się seminarium i warsztaty poświęcone pt: ,, Mrożenie, pakowanie, kontrola procesów- innowacyjne technologie dla przemysłu spożywczego” przygotowane przez UWM, Witt Polska, Ulma Packaging Polska oraz Linde Gaz Polska.
Mondelēz International chce zainwestować 15 mln dolarów w nowe globalne Centrum ds. Badań, Rozwoju i Jakości, które powstanie w Bielanach Wrocławskich. Będą rozwijane nowe produkty, głównie w kategorii ciastek i czekolad, które trafią na europejskie rynki. Firma już poszukuje kreatywnych technologów i testerów czekolady.
Złoty Medal MTP to jedna z najbardziej rozpoznawalnych nagród na polskim rynku, która jest przyznawana – po wnikliwej ocenie ekspertów – innowacyjnym produktom najwyższej jakości.
Złoto cukierników - karmel przybierze zachwycające kształty! To będzie fantastyczne święto cukierniczej twórczości! Przez dwa dni, 26 i 27 września, podczas konkursu Art of Taste cukiernicy wykonywać będą rzeźby z karmelu oraz zaprezentują przepiękne i pyszne torty.
Cóż to były za emocje! Niedzielne spotkanie piłkarskie Polska – Irlandia Płn. zakończyło się wynikiem 1:0. Ofensywna gra polskiej reprezentacji zainspirowała mistrzynię cukiernictwa Izabelę Berendt do stworzenia pralin na miarę naszych piłkarskich mistrzów :)
Wykreślanie i dokonywanie sprostowań w rejestrze CEIDG bez wszczynania postępowania administracyjnego czy negatywne konsekwencje dla przedsiębiorców, którzy nie aktualizują wpisów – to tylko niektóre ze zmian, jakie wprowadziła nowelizacja ustawy o swobodzie działalności gospodarczej.
W czerwcowym wydaniu "Mistrza Branży" piszemy: o żelaznych zasadach Sylwii Krębuszewskiej-Kozieł, umiejętności przewidywania i sukcesie żywieckiej Piekarni Cukierni Gałuszka. O rzemieślniczym pieczywie bezglutenowym Bogdana Smolorza. O kulturze żywieniowej, która pozwoli od nowa spojrzeć na sklepy firmowe piekarni i cukierni.