25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Większość z nas jest przekonana, że zioła stosujemy wyłącznie jako panaceum na wszelkiego rodzaju dolegliwości lub jako dodatek do wytrawnych potraw. Tymczasem wonne ziółka radzą sobie doskonale w świecie słodkich rozkoszy. Cukiernictwo pokochało zioła.
O kupowaniu sprzętu z Indii i od grabarza, wyroku śmierci za zdobycie ziarna kakao, sympatii do sanepidu oraz innych przygodach na drodze do stworzenia tabliczki czekolady mówią właściciele Manufaktury Czekolady – Krzysztof Stypułkowski i Tomasz Sienkiewicz.
Oprócz deklaracji VAT-owskiej do fiskusa będą trafiać także rejestry VAT. Już teraz z ta zmianą muszą oswoić się duże przedsiębiorstwa, tj. zatrudniające ponad 250 pracowników. Pozostałe firmy mają jeszcze rok lub dwa.
Gdyby nie zetknęli się z masą cukrową czy czekoladą plastyczną, pewnie zostaliby... artystami. Na szczęście zajęli się tematyką dekorowania wyrobów cukierniczych, a ich praca jest ich ogromną pasją. Poznajcie osoby, bez których nie byłoby „Mistrza Dekoracji”!
17 czerwca 2016 r. z drukarni wyszedł „Mistrz Dekoracji” – czasopismo stworzone z myślą o tych, którzy – jak my – kochają cukierniczą sztukę dekoracji. Drodzy Czytelnicy, oddajemy w Wasze ręce pierwsze wydanie pisma, jakiego na polskim rynku jeszcze nie było. I na które tak długo czekaliśmy :)
Wkrótce na rynku ukaże się pierwsze wydanie długo oczekiwanego „Mistrza Dekoracji” – nowego kwartalnika o sztuce dekorowania ciast, ciasteczek i tortów. Czasopisma otwartego na profesjonalistów i pasjonatów. Tego na polskim rynku jeszcze nie było!
KnowledgeHub został inwestorem w spółce DESEO Polska Sp. z o.o., działającej pod brandem DESEO Patisserie&Chocolaterie – luksusowej cukierni specjalizującej się w ciastkach typu petit gateau, tortach i czekoladowych pralinach. Fundusz objął pakiet 33% udziałów, a pozostałą część kapitału utrzymują dotychczasowi udziałowcy.