Cukiernictwo
Lista artykułów
-
-
Na polską nutę, czyli… Żubrówka z gruszką i jabłkami 0
autor: Kamil Migdał, mistrz cukiernictwa, właściciel Cukierni Migdał
więcej -
Konferencja naukowa "Dystrybucja żywności - problemy prawne" 0
Akademia Leona Koźmińskiego oraz Centrum Prawa Żywnościowego A.Szymecka-Wesołowska, D. Szostek sp.j. zapraszają na międzynarodową konferencję poświęconą aktualnym problemom prawnym dystrybucji żywności.
więcej -
Podopieczna Akademii Mistrza Najlepszym Uczniem w Zawodzie Cukiernika 0
W dniach 7-9 kwietnia 2014 roku we Wrocławiu odbył się finał XIX Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernika i Piekarza. W turnieju wzięli udział uczniowie trzecich klas szkół zawodowych.
więcej -
Szkolenie Mistrza Branży: Znakowanie żywności według nowych zasad 0
W środę, 23 kwietnia br., odbyło się szkolenie dla branży piekarniczo-cukierniczej: Opracowanie etykiety zgodnej z wymaganiami nowego rozporządzenia nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Było to pierwsze z 3 zaplanowanych szkoleń „Mistrza Branży” z cyklu „Znakowanie żywności”.
więcej -
Uczniowie najlepsi z najlepszych 0
Za nami XIX Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. 7-9 kwietnia br. we Wrocławiu rywalizowali najlepsi uczniowie klas III z ZSZ z całej Polski, którzy przygotowali prace na temat „Muzyczne inspiracje”.
więcej -
Znakowanie żywności – cykl szkoleń w Warszawie 0
Zainteresowanie szkoleniami w zakresie znakowania żywności przerosło nasze oczekiwanie. Już zaplanowaliśmy kolejny cykl spotkań w Warszawie – najbliższy odbędzie się w Cechu Piekarzy w Warszawie. Zapraszamy!
więcej