25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Aktywność enzymów amylolitycznych zawartych w mące jest pochodną cech ziarna, z którego została wyprodukowana. Zależy ona również od odmiany pszenicy lub żyta, stanu aktywności enzymatycznej ziarna, zabiegów, jakim poddano ziarno przed przemiałem czy warunków przechowywania mąki po przemiale.
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego zaprasza do udziału w XXXIV Konferencji w Krynicy Morskiej „Jakość surowca warunkiem jakości produktu finalnego” w dniach 22 - 25 maja 2013 roku
11, 13 lub 15 marca 2013r można było się przekonać, co oznacza Ferrari w świecie lodów. Mistrz Luciano Ferrari przeprowadził marcowy cykl pokazów lodowych w 3 różnych miastach Polski.
Udostępniamy Państwu specjalne wydanie z wielkanocnymi recepturami, w których znajdują się również propozycje Mistrzów i Uczniów. Receptury pojawiły się również w najnowszym "Mistrzu Branży" na stronach 36-53.
W związku z pojawieniem się listy 646 wracają podstawowe pytania, czym różni się sól wypadowa od soli spożywczej? Czy producenci żywności byli w stanie odróżnić sfałszowaną sól? I czy badania produktów gotowych mogły wykazać obecność soli wypadowej? Odpowiada Zygmunt Cichoń z Inspekcji Handlowej w Katowicach.
Opłaty półkowe to wszelkie opłaty pobierane od dostawcy przez sieć, nie licząc marży handlowej. Na podstawie Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji z dnia 16 kwietnia 1993 r. pobieranie opłat półkowych stanowi czyn nieuczciwej konkurencji
Piotr Koluch z Fundacji Pro-Test wnioskował o listę producentów, u których miano stwierdzić sól wypadową, a dostał listę pokrzywdzonych, o czym nie do końca miał świadomość. Szybko odezwali się producenci, którzy znaleźli się na tej liście, choć nie mieli grama trefnej soli. Skąd to zamieszanie, wyjaśnia rzecznik prasowy GIS.