Cukiernictwo
Lista artykułów
-
-
Mikotoksyny pod stałą kontrolą 0
Przemysł spożywczy nauczył się skutecznie walczyć z zanieczyszczeniami, wypracowując metody chroniące żywność przed skażeniem lub eliminujące produkty już skażone. Jest jednak jeden rodzaj substancji szczególnie niebezpiecznej dla zdrowia której nie da się w 100% wyeliminować z produktów. Chodzi o mikotoksyny.
więcej -
Cybernetyczna cukiernia z Pawłem Małeckim 0
Już w sobotę 23 marca, o godz. 12.00, na fanpage’u Lidla, Paweł Małecki odpowie na wszystkie pytania miłośników cukiernictwa. Jego dobre rady z pewnością pomogą niejednemu początkującemu cukiernikowi.
więcej -
Kwiaty cukrowe – wiosenny bukiet 0
Akademia tortownia.pl zaprasza na nowe szkolenie, które pomoże przygotować Wam piękne wiosenne kwiaty do dekorowania tortów. 18 kwietnia tego roku będziecie mieli okazję przywołać wiosnę w swoich wypiekach.
więcej -
VIII Międzynarodowy Dzień Celiakii 0
8 czerwca 2013 r. w Hotelu Gromada w Warszawie od godz. 10.00 do 17.00 odbędą się VIII Międzynarodowy Dzień Celiakii i targi żywności bezglutenowej Gluten Free EXPO 2013. Do udziału w tej największej bezglutenowej imprezie w Polsce zaprasza Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
więcej -
Seminarium firmy PFAHNL 0
Klienci firmy PFAHNL z Zachodniej Polski, wzięli udział w seminarium szkoleniowym w czeskim mieście Litomyśl. Nowe asortymenty chlebów ziarnistych znalazły się w centrum zainteresowania zaproszonych gości. 6 i 7 marca tego roku, mogli oni zapoznać się ze smakiem i sposobem wykonania nowych produktów.
więcej -
Jadalny Kurzweil - tutorial 0
W oryginale syntezator Kurzweil składa się z 61 klawiszy z aftertouch Fatar TP 8 (cokolwiek to znaczy) i wyświetlacza LED. Tym razem zamiast do gry posłużył nam za wzór tortu przygotowanego specjalnie na urodziny fana muzyki elektronicznej.
więcej