25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji:„Znakowanie środków spożywczych – nowe wymagania prawne”. Odbędzie się ona 11 października 2012 r. w warszawskim Hotelu Marriott.
Już od 7 do 11 października będą miały miejsce międzynarodowe targi Polagra-Tech, które są największym spotkaniem przedstawicieli branży spożywczej. Targi poznańskie charakteryzują się interaktywną ekspozycją, dającą możliwość przedstawicielom ruchomą ekspozycją maszyn, urządzeń i linii produkcyjnych.
Najważniejszy w Polsce pokaz nowych trendów w zakresie technologii dla branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej odbędzie się 7-11 października 2012 r. na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. Przyjazd na targi rolnicze jest wręcz obowiązkiem dla wszystkich pragnących umocnić swoją pozycję na rynku.
W czwartek, 23 sierpnia br., w Wielkopolskim Urzędzie Wojewódzkim odznaczono wybitnych Wielkopolan. Wśród nich nie mogło zabraknąć znanego cukiernika i piekarza Piotra Koperskiego, który otrzymał Złoty Krzyż Zasługi w dowód uznania za działalność na rzecz polskiego rzemiosła, województwa wielkopolskiego i Polski.
Bożena Sikoń, szef Pracowni Cukierniczej tortownia.pl, uznana mistrzyni cukiernictwa, została zaproszona do nagrywanego właśnie programu "Polski turniej wypieków". Jest to nowa propozycja telewizji Discovery, której emisję w kanale TLC przewidziano już na październik.
Jakość mąki pszennej jest pochodną cech ziarna, które są uzależnione od wielu czynników, m.in.: odmiany pszenicy, warunków pogodowych w trakcie wegetacji i zbiorów ziarna, stanu aktywności enzymatycznej ziarna, schematu przemiałowego młyna i warunków przechowywania mąki po przemiale.
Czy wiesz, o ile zwiększysz obrót dzięki odpowiedniej dekoracji produktów? Atrakcyjna dekoracja wpływa na decyzję o zakupie
i zwiększa prawdopodobieństwo sprzedaży.