25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Zobacz, jak szybko i niedrogo wzbogacić ofertę piekarni i cukierni o zdrowe przekąski oraz pożywne soki. Sprawdź, jak maksymalnie wykorzystać cenne surowce i zminimalizować odpady. Przekonaj się, dlaczego warto postawić na ekologiczne opakowania i jak zyskać na transporcie niskoemisyjnym! Gdzie? Na stoisku nr 139, pawilon 5.
Bakterie w mleku, fipronil w jajkach, elementy plastikowe w mięsie mielonym albo w pieczywie – kiedy dojdzie do wycofywania produktu z obrotu, przedsiębiorstwa powinny dokładnie wiedzieć, do kogo, kiedy i jakie wyroby dostarczyły. W artykule opisujemy 5 kroków, dzięki którym można osiągnąć przejrzystość łańcucha dostaw.
Badania naukowców z całego świata od lat potwierdzają, że nadmierna absorpcja glinu – zwłaszcza z żywnością – może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie organizmu człowieka. Dzięki tej wiedzy w gastronomii coraz rzadziej spotyka się przeznaczone do kontaktu z nią sprzęty i akcesoria wykonane z aluminium.
Spotkania z plantatorami, producentami bean-to-bar, najlepsze praliny świata, czekolada z 5 kontynentów i walka o tytuł The World Chocolate Masters - nadchodzi 23. edycja paryskiego Salon du Chocolat.
To tu stworzono pierwszą pralinę, w której wnętrzu zamknięto nadzienie, oraz pierwszą tabliczkę nadziewanej czekolady; tu też opracowano system przewożenia płynnej czekolady za pomocą cystern. Jeśli mielibyśmy wskazać, z czego słynie Królestwo Belgii, to – nie licząc piwa – będzie to zdecydowanie czekolada.
Mistrz gelato, który nie lubi jeść lodów. Włoch, który woli Polskę i Dubaj. Mistrz, który wciąż się uczy. Mattia Mainardi przekonuje, że lodziarstwo rządzi się tymi samymi regułami co cukiernictwo.
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej
„Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa” - 11 października 2018 r., Hotel Marriott, Warszawa