25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Konkurs Master Challenge w trzeciej edycji Mazury HoReCa zmienia swoje oblicze! To nie tylko nowe wyzwania, poszukiwanie kolejnych ciekawych receptur na kreatywny deser lodowy. To także nowa nazwa i nowy sponsor. Zapraszamy do udziału w Master Challenge by Schöller!
Istotnym kosztem działalności w zakresie produkcji ciastkarsko-piekarskiej są wydatki na energię, w tym energię elektryczną. Wszystkie działania prowadzące do ich redukcji są godne zainteresowania. Warto zastanowić się choćby nad inwestycją we własną elektrownię, która będzie produkować energię ze źródeł odnawialnych.
Złociste, supercienkie i słodkie wafelki, aromatyczna chałwa, a także coraz popularniejsza tahini – te wszystkie przysmaki zawdzięczają swój wyjątkowy aromat i smak niepozornym, drobnym ziarenkom, czyli sezamowi. Jest on bardzo często wykorzystywany w przemyśle spożywczym, piekarnictwie i cukiernictwie...
To już lada chwila! Rusza największa i najbardziej znacząca impreza branżowa. 20. stycznia w Rimini zaczyna się SIGEP. To właśnie tam zaprezentuje się nasz narodowy team podczas Gelato World Cup.
Nowe przepisy poszerzyły katalog wydatków na badania i rozwój, które można zaksięgować w kosztach firmy, jednak z obserwacji Tax Care – największego biura rachunkowego dla mikroprzedsiębiorstw w Polsce – wynika, że są one niedoceniane przez właścicieli firm.
Już 19 stycznia po raz pierwszy do oficjalnej sprzedaży wprowadzona zostanie naturalnie różowa czekolada Ruby. Wszystko to za sprawą umowy podpisanej przez odkrywcę czwartego typu czekolady, szwajcarską markę Barry Callebaut z japońskim oddziałem Nestle.
Zgodnie z założeniami pakietu klimatyczno-energetycznego 3x20 państwa UE powinny stopniowo zwiększać udział energii pozyskiwanej ze źródeł odnawialnych (OZE), tak aby w 2020 r. wyniósł on 20% (dla Polski 15%). To wymusza na polskim rządzie konieczność stworzenia korzystnych warunków inwestowania w odnawialne moce wytwórcze.