25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Po udanym debiucie, w kwietniu 2015 roku powracają targi WorldFood Warsaw. II edycja będzie jeszcze bogatsza. Po raz drugi odbędzie się podwystawa Ingredients Warsaw, a swoją premierę będzie miał sektor poświęcony technologii produkcji w branży spożywczej - FoodTech Warsaw.
Ewidencjonowanie i kontrolowanie sprzedaży, rozliczanie gospodarki magazynowej, prowadzenie analiz i szybkie łączenie z chmurą-bazą danych, jest obecnie niezbędne przy prowadzeniu firmy. Dla lokali gastronomicznych najlepszym rozwiązaniem są nowoczesne narzędzia wspierające zarządzanie i dające kompleksowe rozwiązania.
Stawiając na intensywny rozwój regionu, 6 września odbyło się otwarcie wałbrzyskiego oddziału firmy Savpol. Nowa lokalizacja oddziału została wybrana nie przypadkowo, teren Specjalnej Strefy Ekonomicznej w Wałbrzychu to doskonałe miejsce do realizacji tak dużej i innowacyjnej inwestycji.
Kto ma ochotę na pajdę chleba ze smalcem? Kieliszeczek tradycyjnej nalewki przygotowanej według staropolskiej receptury? A może na plaster szynki wędzonej w drewnianej beczce? Zapraszamy do Poznania! Specjałów ze wszystkich regionów naszego kraju będzie można spróbować na Targach Smaki Regionów (27-30 września br.).
Dobra informacja dla producentów żywności BIO, ale też dla tych, którzy produkują tradycyjnie (naturalnie)! Na Śląsku, w Mikołowie, z inicjatywy biopiekarza Bogdana Smolorza powstaje Handlowo-Edukacyjne EKO BIO Organic Centrum. Nowe miejsce zacznie działać 8 listopada 2014 r.
Zmiana norm prawnych dotyczących treści umieszczanych na etykiecie produktu spożywczego jest powszechnie znana w środowisku producentów, ale jak to zrobić, aby dobrze zarządzać tą zmianą? O czym trzeba pamiętać, aby zdążyć z produkcją nowych wzorów na czas?