Oddaj swój głos! Trwa Plebiscyt na Produkty i Receptury Wielkanocne 0
Zdecyduj, kto zwycięży w naszym plebiscycie Produkty i Receptury Wielkanocne! Głosować można w kilku kategoriach! Wygrać można wiele atrakcyjnych nagród!
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Zdecyduj, kto zwycięży w naszym plebiscycie Produkty i Receptury Wielkanocne! Głosować można w kilku kategoriach! Wygrać można wiele atrakcyjnych nagród!
więcejMłodzież reprezentująca Zespół Placówek Edukacyjno Wychowawczych w Lwówku Śląskim podczas Piątej Edycji Lodziarskich Mistrzostw Polski w ramach Expo Sweet 2013, to zespół, który pierwszy raz uczestniczył na tak prestiżowym poziomie wśród doskonałych i najdoskonalszych w Polsce Mistrzów – lodziarzy i cukierników.
więcejKażdego roku w połowie marca do Tasovic (na Morawach) zjeżdżają pielgrzymki piekarzy i cukierników z różnych stron świata, żeby uczcić pamięć swojego patrona – św. Klemensa. W tym roku wyjątkowo spotkanie zorganizowano 9 marca. Zapisy na wyjazd dla chętnych z całej Polski trwają do 28 lutego.
więcejZapraszamy na gorącą fotorelacje z odbywających się właśnie targów Expo Sweet 2013 w Warszawie. Zapraszamy Czytelników do spotkania z naszą redakcją. Jesteśmy obecni na stoisku nr 103. W dobrych nastrojach, z najnowszym wydaniem oraz pakietem powitalnym dla nowych prenumeratorów. Serdecznie zapraszamy!
więcejZdarza się, że tempo życia nas przerasta. Mamy tysiąc spraw na głowie i wszystko robimy w biegu.
Kto by wtedy pamiętał o odpowiednio długim śnie lub racjonalnej diecie...
Ile razy było tak, że wychodziliście z domu bez porządnego śniadania?
Już ponad 2000 lat temu w Indiach znane były metody fałszowania produktów z ziarna roślin zbożowych i olejów jadalnych.
W prawie rzymskim scharakteryzowano sposoby fałszowania oliwy z oliwek oraz wina. W kolejnych stuleciach opisywano metody wykrywania oraz przeciwdziałania fałszowaniu przypraw.
Nie trzeba jechać do okręgowych inspektoratów pracy, żeby odebrać nową, bezpłatną publikację Państwowej Inspekcji Pracy pt. "Bezpieczna piekarnia", autorstwa Pawła Parfianowicza.
więcej