25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W 2004 roku firma przejęła starą słodownię, gdzie zastała stuletnie instalacje do prażenia słodu, opalane węglem. Mieli wybór: kontynuować produkcję czy postawić na ilość i wytwarzać masowo słód pilzneński. Na szczęcie zarząd zdecydował się na produkcję słodów specjalnych, ekskluzywnych z bardzo wysokiej półki.
Lepiej zbudować piekarnię, która da młodym ludziom zawód, pracę i utrzymanie, niż uczyć ich od najmłodszych lat wyciągania ręki po chleb. Z takiego założenia wyszło Stowarzyszenie Przyjaciół Dzieci Słońca wspólnie z osobami wspierającymi ośrodek misyjny o. Dariusza Godawy w Kamerunie.
Firma Skłodowscy Sp. z o.o. (www.meatland.pl), producent najwyższej jakości produktów mięsnych z wołowiny, ogłasza konkurs na najlepszą recepturę bułek do stekburgerów BOS.
Firma Puratos od lat inwestuje w innowacje i badania, wspierając rozwój przemysłu cukierniczego, piekarniczego i czekolady. W Belgii rozpoczęto budowę nowego Globalnego Centrum R&D, które będzie miejscem badań dla zespołów firmy oraz wiodących uniwersytetów.
Trudno sobie wyobrazić katowickie targi SweetTarg bez wyrobów artystycznych Piekarni Cukierni Roker z Zabrza. Za każdym razem są one prawdziwą ozdobą stoiska śląskiej firmy oraz samych targów.
Wydawało się, że ostatni dzień targów w Specjalnej Strefie Mistrza Branży minie po cichu i bez większej fety. Od samego rana na stanowisku działali technolodzy Ryszard Stojanowski i Andrzej Rajkowski z firmy Pfahnl. Ku naszemu zdziwieniu, z każdą minutą w Strefie rósł tłum uczniów ze szkół zawodowych.
Jak prawidłowo znakować pieczywo pakowane i nieopakowane? Od kiedy trzeba będzie podawać wartość odżywczą? Na te m.in. pytania szczegółowo odpowiadał Zygmunt Cichoń z Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej w Katowicach podczas panelu dyskusyjnego, zorganizowanego 4 marca br. w Strefie MB, na targach SweetTarg.