25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego zaprasza do udziału w XXXIV Konferencji w Krynicy Morskiej „Jakość surowca warunkiem jakości produktu finalnego” w dniach 22 - 25 maja 2013 roku
11, 13 lub 15 marca 2013r można było się przekonać, co oznacza Ferrari w świecie lodów. Mistrz Luciano Ferrari przeprowadził marcowy cykl pokazów lodowych w 3 różnych miastach Polski.
W związku z pojawieniem się listy 646 wracają podstawowe pytania, czym różni się sól wypadowa od soli spożywczej? Czy producenci żywności byli w stanie odróżnić sfałszowaną sól? I czy badania produktów gotowych mogły wykazać obecność soli wypadowej? Odpowiada Zygmunt Cichoń z Inspekcji Handlowej w Katowicach.
Opłaty półkowe to wszelkie opłaty pobierane od dostawcy przez sieć, nie licząc marży handlowej. Na podstawie Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji z dnia 16 kwietnia 1993 r. pobieranie opłat półkowych stanowi czyn nieuczciwej konkurencji
Piotr Koluch z Fundacji Pro-Test wnioskował o listę producentów, u których miano stwierdzić sól wypadową, a dostał listę pokrzywdzonych, o czym nie do końca miał świadomość. Szybko odezwali się producenci, którzy znaleźli się na tej liście, choć nie mieli grama trefnej soli. Skąd to zamieszanie, wyjaśnia rzecznik prasowy GIS.
12 marca Piotr Koluch z Fundacji Pro-Test opublikował listę 646 producentów, udostępnioną przez Główny Inspektorat Sanitarny. Wierzył, że jest to lista "producentów, u których stwierdzono posiadanie lub nabycie soli o przeznaczeniu przemysłowym, tzw. soli wypadowej". Okazało się jednak, że na liście są Bogu winni producenci...