25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Ziarenka maku znajdują swoje zastosowanie jako jeden z głównych składników wypieków, bądź też element dekoracji ciast i ciasteczek. Ciężko wyobrazić sobie Wigilię bez świątecznej kutii czy makowca. Jednak oprócz niezaprzeczalnych walorów smakowych, mak zawiera bogactwo odżywczych składników.
Pieczywo bez pleśni przez 2 miesiące? To możliwe i to bez użycia opakowań aktywnych czy konserwantów. Amerykańscy inżynierowie z laboratorium Microzap opracowali technologię z wykorzystaniem mikrofal, która niszczy chorobotwórcze bakterie, np. salmonelli, oraz zarodniki pleśni.
Rusza realizacja pierwszej europejskiej inwestycji Bama Companies, znanego amerykańskiego producenta wyrobów piekarniczych. Firma rozpoczęła prace budowlane w Stanowicach k. Oławy, na terenie Wałbrzyskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. Zakład zostanie uruchomiony w I półroczu 2013 r. Wartość fabryki wynosi blisko 50 mln zł.
Za ponad 50 mln zł Inter-Europol Piekarnia Szwajcaria, firma specjalizująca się w produkcji pieczywa mrożonego, zbuduje drugą fabrykę w gminie Dąbrówka (koło Radzymina). Pieczywo z nowego zakładu powinno pojawić się na rynku pod koniec przyszłego roku.
Trwa trzeci, ostatni w tym roku nabór wniosków na e-biznes. Do podziału jest 134 mln zł. Wnioski na środki z działania 8.1 Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka można składać do 14 grudnia.
Senat bez poprawek przyjął Ustawę z dnia 9 listopada 2012 r. o anulowaniu długów powstałych z tytułu nieopłaconych składek na ZUS osobom prowadzącym pozarolniczą działalność gospodarczą.
Stacjonarna myjka Guggenberger jest przeciwwagą dla taśmowych zmywarek, które są zazwyczaj energochłonne i zajmują dużo miejsca. Na niewielkiej powierzchni, zaledwie 1,8 x 2,2 m2, można umyć każdy rodzaj osprzętu, kosze, pojemniki, foremki, palety, blachy na ciasto i wózki z pieców obrotowych.