...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

BAKEPOL - Targi Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego

Wielkimi krokami zbliża się największe spotkanie branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej w 2013 roku w Polsce - IV edycja Targów Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL. Odbędą się w dniach 7-10 września 2013 roku.

Wydarzenie, organizowane po raz czwarty przez Międzynarodowe Targi Poznańskie w południowo-wschodniej Polsce, odbędzie się w dniach 7-10 września 2013 (sobota – wtorek) po raz pierwszy w Lublinie (tereny wystawiennicze przy ul. Dworcowej 11, pawilony A i C).


 

 

Targi zgromadzą imponującą liczbę wystawców prezentujących ponad 80 nowych produktów! Zaprezentowane zostanie wszystko, co niezbędne w nowoczesnych zakładach piekarskich i cukierniczych - od surowców, półproduktów i komponentów piekarniczych, cukierniczych i lodziarskich po nowoczesne maszyny i urządzenia, a nawet całe linie technologiczne wykorzystywane na każdym etapie produkcji. Ekspozycja obfitować będzie w liczne pokazy i degustacje przygotowane przez wystawców targów BAKEPOL oraz partnerów branżowych – Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP, Stowarzyszenie Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP oraz Cech Rzemiosł Spożywczych w Lublinie. Cenne źródło inspiracji stanowić będą m.in. prezentacje technologii i receptur piekarskich oraz tendencji we wzornictwie wykończania wyrobów cukierniczych.

Ekspozycja tętniąca życiem
W ramach Forum Rzemieślników Piekarstwa i Cukiernictwa mistrzowie piekarstwa i cukiernictwa z całej Polski, prezentować będą wyrafinowane receptury i zaskakujące kompozycje smakowe. Podczas odbywających się w sobotę i niedzielę (7 i 8 września) pokazów cukiernictwa swoje umiejętności zaprezentują najlepsi polscy cukiernicy, laureaci i medaliści wystaw i konkursów krajowych i zagranicznych.  Na Forum wystąpią Michał Kumur i Stefan Okuła - kandydaci do reprezentacji Polski na Mistrzostwa Świata Młodych Cukierników, które odbędą się w przyszłym roku na Tajwanie.  Będą oni pracować pod okiem trenerów: Mieczysława Chojnowskiego – Mistrza Świata Cukierników (Wiesbaden 2001) oraz Jacka Zięby – Mistrza Cukiernika i Eksperta Akademii Mistrza. Pokazy poprowadzą także Mistrzynie Cukiernictwa: Iga Sarzyńska i Marta Truskolawska.

Cukiernicy zaprezentują publiczności najnowsze pomysły na dekoracje cukiernicze w stylu angielskim na różne okazje oraz techniki zdobnictwa cukierniczego w oparciu o karmel, masy cukrowe, marcepan i czekoladę.
Udział w Forum to doskonały moment do zobaczenia mistrzów przy pracy czy uzyskania porad w zakresie cukiernictwa. Zwiedzający zostaną zaproszeni do aktywnego udziału w Forum.  Dwa dni pokazów będą zatem niepowtarzalną okazją aby spróbować swoich sił w zdobnictwie cukierniczym oraz samodzielnie wykonać dekoracje cukiernicze przy wsparciu mistrzów.

Dwa kolejne dni – poniedziałek i wtorek (9 i 10 września) należeć będą do piekarzy, którzy Forum Piekarstwa i Cukiernictwa rozpoczną w poniedziałek od wypieku produktu ubiegającego się o certyfikat ChOG ,,Cebularza lubelskiego’’. Tego samego dnia przewidziany jest również konkurs młodych czeladników piekarstwa o tematyce: ,,Śniadanie z maślaną bułeczką” i „Chleb okolicznościowy - Dożynki” oraz konkurs „Zdrowie w każdej kromce” – na najlepszy chleb żytni lub żytni razowy. Lubelski Mistrz Piekarski Wiesław Kucia przeprowadzi natomiast pokaz piekarstwa artystycznego.
Na poniedziałek zaplanowano również II Międzynarodowe Forum Piekarza i Cukiernika pod hasłem: „Siła i zdrowie pochodzi z chleba”. Wtorek natomiast upłynie pod znakiem szkół.  Rozpocznie się pod hasłem Dzień Promocji Zawodu Piekarza z udziałem uczniów szkół zawodowych branży spożywczej. Następnie swoje umiejętności zaprezentują uczniowie klas III i czeladnicy ze szkół branży spożywczej, w tym laureaci konkursów dnia poprzedniego.

Pokazy przygotowania chlebów na różne ważne okoliczności przeprowadzi również Mistrz Piekarstwa Barbara Krzyszczak i Agnieszka Grela.

Konkursy i pokazy relacjonować będą: znana prezenterka TVP Lublin i TVP 2, Małgorzata Siennicka i przedstawiciel młodego pokolenia rzemiosła - Robert Krzyszczak.

Przez wszystkie dni targów również stoiska wystawców tętnić będą prezentacjami, pokazami i degustacjami. Będzie można zobaczyć pokazy pracy wszelkiego rodzaju maszyn do wypieku bułek, bagietek, chlebów, pączków i drożdżówek oraz ich dekoracji. Targowi goście zwabieni kuszącym aromatem zapachu pieczywa będą mieli możliwość skosztowania świeżych wypieków! Zaprezentowane zostaną również metody pakowania pieczywa cukierniczego oraz produktów ciastkarskich w opakowania kartonowe na różne okazje.

 

 

Świeże pomysły na biznes
Ekspozycja wystawców uzupełniona zostanie obszernym programem wydarzeń towarzyszących – pokazów, konferencji, paneli dyskusyjnych i degustacji. Organizatorzy skoncentrują się na dostarczeniu tradycyjnym piekarniom fachowego wsparcia w znalezieniu rozwiązań biznesowych, handlowych i marketingowych, które pomogą stworzyć atrakcyjne pomysły na biznes i jego rozwój.


Do udziału w Strefie Mistrza zaproszeni zostali doświadczeni wykładowcy, eksperci, technolodzy, którzy poprowadzą praktyczne panele dyskusyjne pod wspólnym hasłem „Pieczywo w różnych odsłonach”.
Specjalista ds. bezpieczeństwa żywności Wioletta Bogusz-Kaliś, z firmy JARS Sp. z o.o., przedstawi najnowsze wymagania dotyczące znakowania pieczywa i wyrobów cukierniczych zgodnie z przepisami UE (,,Wartość odżywcza pieczywa i przekąsek”). Oprócz przeglądu najważniejszych zmian prawnych szczegółowo zostanie omówiony temat: "Obowiązkowa tabela wartości odżywczej na etykiecie - jak ją właściwie opracować". Wskaże również, jak stosować przewodnik dotyczący tolerancji dla składników odżywczych deklarowanych na etykietach.


Bartosz Osuch - specjalista ds. chemii spożywczej technolog i analityk żywności z JARS  Sp. z o.o. omówi temat akrylamidu powstającego podczas obróbki termicznej produktów spożywczych zawierających skrobię.  Przedstawi metody-narzędzia wspomagające producentów w ich wysiłkach na rzecz obniżenia zawartości akrylamidu w produkowanej żywności.


Michał Rusek, wytłumaczy, jakie korzyści można uzyskać, dzięki wiedzy z zakresu marketingu i w jaki sposób informacje tez mogą doprowadzić do zwiększenia obrotów firmy, zbudowania stałej bazy klientów oraz poszerzanie jej najlepszą formą reklamy XXI wieku - drogą wirusową za pomocą rekomendacji. Dodatkowo, na miejscu można skonsultować swoje działania marketingowe, a nawet porozumieć się w sprawie outsourcingu z zakresu marketingu z ekspertem.

Znakomici i zadziwiający pomysłami technolodzy poprowadzą natomiast wiele ciekawych pokazów technologicznych.  

Strefa Sklepy skierowana jest do piekarzy i cukierników, którzy planują otworzyć lub już posiadają swoje punkty sprzedaży. Tutaj będzie można się dowiedzieć jak zwiększyć sprzedaż a tym samym zyski piekarni i cukierni za pomocą designu lokalu, wyposażenia w maszyny i urządzenia, dodatkowego asortymentu, np. świeżych kanapek oraz prawidłowego zarządzania i kontrolingu sieci sklepów.

Niezwykle interesująco zapowiada się również cykl wykładów: „e-marketing w biznesie, czyli jak najkorzystniej wypromować swoją firmę w internecie” czy też ,,Psychologia sprzedaży i profesjonalne negocjacje handlowe w biznesie”, podczas których uczestnicy dowiedzą się m.in. jak w jakiś sposób rozmieszczenie produktów na stronie internetowej wpływa na decyzje zakupowe klienta, w jaki sposób prowadzić skuteczne negocjacje handlowe oraz poznać sekrety najlepszych negocjatorów oraz  poruszane będą zagadnienia związane z psychologią sprzedaży i technikami wpływu na klienta i partnera biznesowego.



Godziny otwarcia targów BAKEPOL dla zwiedzających:
7 – 9 września 2013:  10.00 – 18.00
10 września 2013:  10.00 – 16.00

Organizator:
Międzynarodowe Targi Poznańskie sp. z o.o.

Miejsce:
Lublin, tereny wystawiennicze przy ul. Dworcowej 11, pawilony: A, C

Więcej informacji oraz aktualna lista uczestników targów: www.bakepol.pl


Kontakt dla mediów
Ewa Kozłowska                                                   Miłosz Zagórski
Zespół Promocji Sprzedaży                              Zespół Promocji Sprzedaży
tel. +48 61 869 22 33,                                        tel. +48 61 869 21 79,
e-mail: ewa.kozlowska@mtp.pl                       e-mail: milosz.zagorski@mtp.pl

 

Partnerzy

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji