...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Cake Pops

Autor: Magdalena Choroba, uczestniczka szkolenia "Robimy sobie jaja z czekolady" w Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego

Skladniki:
- 400 g suchego pokruszonego ciasta (biszkopt, babka, muffinki itp.)
- 125 g serka mascarpone
- 80 g kremu czekoladowego (np. nutella)
- 300 g czekolady
- cukrowe posypki, mazaki, M&Ms, kokos
- patyczki do lizaków, szaszłyków lub pałeczki do sushi

Sposób przyrządzenia:
Ciasto pokruszyć. W dużym naczyniu wymieszać serek mascarpone z kremem czekoladowym i dodać pokruszone ciasto, całość zagnieść, uformować kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażalki na 15 minut. Po tym czasie wyjąć i uformować równe kule (zamrażać przez 15 minut w zamrażalce). Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, zanurzyć w niej patyczki i wbić je do ciastkowych kul i znów schłodzić przez 10 minut. Po tym czasie ciastkowe lizaki wyciągać pojedynczo z zamrażalki. Zanurzyć całe w rozpuszczonej czekoladzie, delikatnie strząsnąć nadmiar czekolady, pozostawic do stężenia, czynność powtórzyć conajmniej 2 razy. Cake Pops ozdobiać według własnej fantazji.
Przechowywać w lodówce maksymalnie do 7 dni.

Propozycja dekoracji

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji