...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Dla Nepalu: Ciastka Kubuś

Autor: Marta Owczarek, uczennica I klasy ZPEW w Lwówku Śląskim

Składniki
5 jaj
5 łyżek mąki
1/2 szklanki cukru kryształ
1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 Masa
1 litr soku "Kubuś"
3 białe budynie (w proszku)
1 kostka margaryny
2 galaretki (taki sam kolor jak "Kubuś")

2 masa
400 ml kremówki
3 łyżki cukru pudru

Lukier
1/2 szklanki cukru pudru
5 łyżek wody (przegotowanej)
sok z cytryny

Dodatkowo
cytryna
3 opakowania herbatników "Petit berii"

Wykonanie
Wlać do garnka  sok "Kubuś", dodać 3 budynie w proszku, rozmieszać i zagotować. Zdjąć z ognia. Do masy dodać margarynę w kostce i wsypać 2 opakowania galaretki, dobrze wymieszać, po wystudzeniu wylać na biszkopt.


Śmietanę kremówkę ubijamy na puszystą masę. Na wystudzoną masę kubusiową wykładamy ubitą śmietanę kremówkę na to układamy herbatniki i smarujemy lukrem.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji