...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Martin Braun Sp.zo.o., materiał promocyjny

Krucha Pychotka

autorzy: Martin Braun i Grados

blacha 40 x 60 cm


Ciasto kruche
Składniki:
1800 g Ciasto kruche Braun
720 g margaryna
100 g jaja

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wyrabiamy razem na jednolitą masę na wolnych obrotach za pomocą haka.  Dzielimy na dwie części i wałkujemy.

Beza
Składniki:
1200 g białko
1200 g cukier
400 g mąka ziemniaczana
800 g orzechy włoskie

Sposób przygotowania:
Białko ubijamy z cukrem na sztywno i dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z siekanymi orzechami włoskimi.

Dodatkowy składnik:
1600 g Czarna porzeczka prażona Grados

Sposób przygotowania ciasta:
Na rozwałkowane Ciasto kruche nakładamy nierównomiernie Czarną porzeczkę prażoną Grados. Całość przykrywamy przygotowaną masą bezową strzępiąc wierzch. Pieczemy w temp.180°C przez około 35 min.

 

Krem
2000 g mleko
800 g Krem Vermona Braun
500 g masło
100 g spirytus

Sposób przygotowania ciasta:
Ubijamy krem Vermona Braun z zimnym mlekiem a na końcu łączymy z ubitym tłuszczem i spirytusem. Upieczone i ostudzone kruche spody z masą bezową przekładamy kremem Vermona  Braun i całość dekorujemy sypkim kakao.

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Martin Braun Sp.z o.o

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji