...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Łączyli wspaniałe z jeszcze lepszym!

Z niewielkiej mobilnej piekarni wydawali setki gorących przekąsek dla młodzieży, na oczach widzów przygotowywali ciasta na tradycyjne wypieki, a także specjały wielkanocne z kiełbasą… Jakże tam było smakowicie!

12-14 kwietnia miało miejsce XXVI Spotkanie Młodych Archidiecezji Przemyskiej w Dukli. Stowarzyszenie Polska Ekologia zorganizowało strefę promocyjno-informacyjną projektu „Polska Wieprzowina na Widelcach” oraz kulinarną wraz z kompletną mobilną piekarnią, z której wydawane były gorące przekąski dla młodzieży.

Dodatkowo mistrz piekarstwa Czesław Meus z pomocą Piotra Połomskiego na oczach widzów przygotowywali ciasta na tradycyjne wypieki: chleby, bułki, bagiety z mąki i świeżo mielonych ziaren ekologicznych, z użyciem zakwasu ekologicznego, a także specjały z wykorzystaniem ekologicznej rodzimej wieprzowiny.

Odwiedzający mogli degustować wielkanocne murziny z białą kiełbasą – tradycyjny wypiek ze Śląska Cieszyńskiego czy chlebki wypełnione kiełbasą i boczkiem. Najczęściej jednak do pieca trafiały blachy z podpłomykami z ciasta chlebowego z mięsno-warzywnymi farszami, które piekły się na oczach gości. Piekarze demonstrowali także użycie specjalnych szablonów do dekoracji pieczywa.

Projekt „Polska Wieprzowina na Widelcach” zorganizowany został przez Stowarzyszenie Polska Ekologia, a sfinansowany ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.

Piotr Połomski, Domowy Piekarz

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji