Mihiderka, rodzinna firma ze Śląska mająca sieć wegańskich lokali na Śląsku i w Krakowie, skierowała ofertę licencji na swoje roślinne pączki do cukierni, piekarni i sklepów. Jest już pierwszy partner.
Podobne artykuły
Tłusta jakośćVEGE NOW - nowa tabliczka z Wawelu dla wegan i… nie tylko!Smaczne cukiernictwo w wersji wegańskiej? To możliwe!Sieć proponuje swoją licencję piekarniom, cukierniom, pączkarniom i sklepom, które chciałyby wprowadzić u siebie alternatywną, wegańską wersję pączków. Mihiderka zapewnia audyt i szkolenie, materiały promocyjne i aktywność medialną. Warunkiem uzyskania licencji jest zapewnienie w pełni roślinnego (wegańskiego) cyklu produkcyjnego (osobny smażalnik, dedykowany sprzęt do wyrabiania ciasta lub dokładne mycie urządzeń) oraz separacja na ekspozycji.
Mihiderka poinformowała na Facebooku, że ma już pierwszego licencjonowanego partnera: piekarnię Puchate Vegan Bakery z Katowic. Do tej pory smażone wegańskie pączki były dostępne w sieci lokali tylko w Tłusty Czwartek. Ich dostępność u kolejnych licencjonowanych partnerów pozwoli się nimi cieszyć cały rok. Są to pączki w 100% roślinne (bez jajek i mleka), na mące pszennej, nadziewane marmoladą przed smażeniem i posypane cukrem pudrem.
zdjęcia: https://www.facebook.com/mihiderka