...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Mąki zapobiegające przywieraniu gwarancją podwyższonej higieny w piekarniach

Tip-Top® Ultra Clean przedsiębiorstwa Kampffmeyer Food Innovation GmbH sprzyja zachowaniu czystości w miejscach produkcji i zapobiega astmie piekarzy.

Hamburg, czerwiec 2012 – Oferowane przez Kampffmeyer Food Innovation GmbH innowacyjne rozwiązanie Tip-Top® Ultra Clean to enzymatycznie nieaktywna zapobiegająca przywieraniu specjalna mąka niepyląca. Ułatwia ona maszynową i manualną obróbkę ciast, znacznie zmniejszając przywieranie mąki i resztek ciasta do części maszyn i pozostałych powierzchni.

Kluczem do podwyższonej higieny w miejscach produkcji jest obróbka termiczna surowca: w ten sposób dochodzi do zdezaktywowania naturalnej mikroflory zboża i enzymów w mące. Prowadzi to do znacznego zmniejszenia pleśni i nalotu pleśniowego na kastach do garowania oraz częściach maszyn takich jak ławy filcowe, wały dociskowe czy wywrotnice transportowe.

Poprzez poroces uszlachetniania polepsza się również w specjalny sposób powierzchnia mąki. Dzięki temu możliwe jest precyzyjne dozowanie oraz idealnie dokładne nanoszenie mąki do posypywania, co w efekcie pozwala na redukcję jej zastosowania aż do 60%. Ze względu na wielkość cząsteczek oraz efekt antystatyczny Tip-Top® Ultra Clean znacznie mniej przywiera do części maszyn. Jego działanie samooczyszczające, zwane efektem kwiatu lotosu, owocuje również niepozostawianiem resztek ciasta na powierzchniach. W konsekwencji potrzeba czyszczenia maszyn zostaje znacznie zredukowana.

Odpowiedzialny za ten produkt szef produkcji w Kampffmeyer Food Innovation Jörg Brose podsumowuje: „Tip-Top® Ultra Clean przyczynia się w zdecydowany sposób do higienicznego i niezapylonego środowiska pracy, sprzyjając tym samym profilaktyce tak zwanych „chorób piekarzy” jak astma czy alergie. Przyjemnym efektem ubocznym jest to, że nasza nowa zapobiegająca przywieraniu mąka pozwala na redukcję kosztów w dwojaki sposób: Z jednej strony zużycie mąki do posypywania jest zdecydowanie niższe w porównaniu z jej konwencjonalnymi odpowiednikami, z drugiej strony ma miejsce spadek kosztów czyszczenia i serwisowania maszyn.“

Tip-Top® Ultra Clean może być stosowany w dostępnych posypywarkach bez konieczności adaptacji części maszyn bądź sit.

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji