Autor: Berg Back
Receptura:
Mąka pszenna-typ 550 8,00 kg
Pączek Książęcy 2.00 kg
Jajka 2,00 l.
Woda 2,50 l.
Drożdże 0,60 kg
Ciasto 15,10 kg
Parametry:
Czas miesienia: miesiarka
2 min. wolno
8 min. szybko
Temperatura ciasta: 24 – 26°C
Naważka kęsów: 1.250 g PRESA
Czas leżakowania: ok. 15 min.
Czas fermentacji: 60 min. (temp. 30°C, wilgotność 70%)
Temperatura smażalnika: 180°C
Wytwarzanie:
Wszystkie surowce dokładnie wymieszać zgodnie z recepturą. Przed wypiekiem zmieść mąkę z uformowanych wcześniej pączków. Mieszanka zawiera tłuszcz co znacznie ułatwia jego przygotowanie.
Pączek Książęcy – to okazja, którą warto skosztować!
Prawdopodobnie najlepszy pączek na świecie. Łączy tradycję smaku z niską absorbcją tłuszczu.
Mieszanka do produkcji doskonałych w smaku i wyglądzie, lekkostrawnych pączków.