...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Turcja pragnie chleba! - IBATECH Ankara 2013

Piekarniczy rynek turecki wciąż zdominowany jest przez pieczywo pszenne, zakorzenione w wieloletniej tradycji. Jednak konsumenci z tamtych stron poznają nowe gatunki chleba, takie jak bagietki czy ciabatty. A to oznacza, że przemysł piekarniczy musi wdrożyć nowe technologie i zainwestować w rozwój.

Drugie targi IBATECH Ankara 2013 to miejsce, gdzie tureccy producenci na 11.000 metrów kwadratowych będą mogli poznać technologię z Niemiec, Włoch, Francji i Japonii, aby mogli wdrożyć ją do swoich firm. Już od 14 do 17 marca w jednym miejscu zbiorą się przedstawiciele branży piekarskiej z Turcji i ze świata.

Co będzie można zobaczyć?

Według najnowszych danych rejestracyjnych, będzie około 90 wystawców. Główne obszary wystawiennicze będą obejmować, na przykład, piekarskie piece, maszyny przetwórstwa spożywczego, maszyny do lodów, maszyny do produkcji opakowań, materiały opakowaniowe, surowce, półprodukty, produkty do pieczenia chleba, słodyczy i lodów czekoladowych. Ważną częścią będzie też ramię przemysłowe, gdzie producencie zaprezentują najnowsze maszyny. Najważniejsze kraje eksportowe Turcji wyrobów piekarniczych i cukierniczych to tradycyjnie m.in. Rosja, Zjednoczone Emiraty Arabskie i państw bałkańskich. Teraz jednak musi postawić na nowoczesne rozwiązania i nowości rynkowe, aby zadowolić klientów. Rocznie zjada się tam 170 kg pieczywa, co czyni Turcję krajem z największą konsumpcją tego produktu. Rynek turecki w tym sektorze to 6 miliardów dolarów rocznie.

Nie tylko Ankara

Roland Bleinroth, dyrektor zarządzający Messe Stuttgart, która organizuje m.in. targi piekarniczo-cukiernicze w Turcji,  porównuje do siebie targi IBATECH Ankara i Stambule. Te drugie są zorientowane jeszcze bardziej międzynarodowo. Targi  Ankara są potrzebne na rynku tureckim, gdyż jest on niebywale atrakcyjny dla przedsiębiorców, stolica liczy około 4,63 milionów osób, działa jako centrum administracyjne Turcji i jest jednym z największych ośrodków gospodarczych.

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji