Formy ze stali kwasoodpornej najlepszym wyborem dla zdrowego, bezpiecznego wypieku chleba „na zakwasie” - teraz nie tylko dla piekarza, ale również użytkownika domowego!
Podobne artykuły
Jak osiągnąć równowagę między jakością chleba i efektywnością produkcjiForma formie nierównaTorty, które zbliżają ludziPrawdziwy, smaczny chleb na zakwasie to nie tylko dobry skład, ale również odpowiednia forma niezagrażająca zdrowiu konsumenta. Po 20 latach na rynku w branży piekarniczej wprowadziliśmy serię form przeznaczonych dla małych rzemieślniczych piekarni oraz do użytku domowego. Formy dla użytkowników domowych są na rynku dopiero od kilku miesięcy, a już zyskały wielu zadowolonych Klientów.
Dlaczego? Ponieważ coraz więcej użytkowników, nie tylko piekarzy widzi, że warto inwestować w dobre produkty, które służą przez długie lata bez dodatkowych, zbędnych kosztów. Do natłuszczania form kwasoodpornych wystarczy tylko tłuszcz lub dobrej jakości emulsja (polecamy sprawdzony przez nas Carlex Spray). Nie potrzeba żadnych powłok, posypek czy wykładania papierem.
Jeżeli chcesz się cieszyć z posiadania wysokiej jakości form ze stali kwasoodpornej jak nasze użytkowniczki oraz piec piękne zdrowe chleby, zapraszamy do kontaktu.
Dlaczego (TAK) stal kwasoodporna – ponieważ od ponad 10 lat jest jedynym materiałem z pełnym dopuszczeniem do „kontaktu z żywnością”, nie dzewieje, nie ma żadnych powłok, które można zarysować, jest wytrzymały i w pełni bezpieczny do wypieku prawdziwego, dobrego chleba na zakwasie. Wystarczy dobra emulsja do natłuszczania i nie potrzebujemy żadnych kosztownych powłok nieprzywierających. Dzięki tłuszczowi chleb ma szlachetny, piękny zapach i smakuje jak dawniej. Można bezpiecznie myć w zmywarkach!
Dlaczego (NIE) AluSteel – najgorszy możliwy wybór dla piekarza. Nie dość, że powłoka aluminiowa nie nadaje się do chlebów na zakwasie, to zarysowana forma bardzo szybko rdzewieje. Niestety bardzo często pod tą nazwą kryje się również blacha o bardzo dziwnym składzie, niemająca nic wspólnego z faktycznym atestem. Mając w piekarni czy w domu formy z tego materiału, zgodnie z przeznaczeniem i atestem nie można wypiekać w nich dobrego chleba
na zakwasie.
Dlaczego (NIE) aluminium – tak samo jak AluSteel nie ma dopuszczenia do potraw o charakterze kwaśnym. Nie rdzewieje, ale ulega korozji w środowisku kwaśnym.
Dlaczego (NIE) stal nierdzewna – ponieważ nie wszystkie stale nierdzewne mają dopuszczenie do „kontaktu z żywnością”.
Dlaczego (NIE) powłoki nieprzywierające – każdy dobry piekarz wie, że nośnikiem smaku i zapachu jest tłuszcz, dlatego żaden chleb wypieczony w powłokach nieprzywierających nie będzie tak samo dobry i pachnący jak wypieczony w sposób tradycyjny. Dodatkową wadą są koszty i łatwość uszkodzenia powłoki, co wiąże się z ciągłymi wydatkami... bo przecież żaden konsument nie chce chleba z resztkami powłok.
Kontakt dla piekarzy: e-mail biuro@korzeniewscy.eu
https://www.facebook.com/korzeniewscy24pl
Kontakt dla użytkowników domowych: e-mail sklep@korzeniewscy24.pl / www.korzeniewscy24.pl (strona w budowie, zapraszamy na FB) https://www.facebook.com/korzeniewscy24pl
e-mail: sklep@korzeniewscy24.pl www