...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , KORZENIEWSCY Formy Wózki piekarnicze, materiał promocyjny

W zakładzie i w domu

Formy ze stali kwasoodpornej najlepszym wyborem dla zdrowego, bezpiecznego wypieku chleba „na zakwasie” - teraz nie tylko dla piekarza, ale również użytkownika domowego!

Prawdziwy, smaczny chleb na zakwasie to nie tylko dobry skład, ale również odpowiednia forma niezagrażająca zdrowiu konsumenta. Po 20 latach na rynku w branży piekarniczej wprowadziliśmy serię form przeznaczonych dla małych rzemieślniczych piekarni oraz do użytku domowego. Formy dla użytkowników domowych są na rynku dopiero od kilku miesięcy, a już zyskały wielu zadowolonych Klientów.

 

Dlaczego? Ponieważ coraz więcej użytkowników, nie tylko piekarzy widzi, że warto inwestować w dobre produkty, które służą przez długie lata bez dodatkowych, zbędnych kosztów. Do natłuszczania form kwasoodpornych wystarczy tylko tłuszcz lub dobrej jakości emulsja (polecamy sprawdzony przez nas Carlex Spray). Nie potrzeba żadnych powłok, posypek czy wykładania papierem.

 

Jeżeli chcesz się cieszyć z posiadania wysokiej jakości form ze stali kwasoodpornej jak nasze użytkowniczki oraz piec piękne zdrowe chleby, zapraszamy do kontaktu.

Dlaczego (TAK) stal kwasoodporna – ponieważ od ponad 10 lat jest jedynym materiałem z pełnym dopuszczeniem do „kontaktu z żywnością”, nie dzewieje, nie ma żadnych powłok, które można zarysować, jest wytrzymały i w pełni bezpieczny do wypieku prawdziwego, dobrego chleba na zakwasie. Wystarczy dobra emulsja do natłuszczania i nie potrzebujemy żadnych kosztownych powłok nieprzywierających. Dzięki tłuszczowi chleb ma szlachetny, piękny zapach i smakuje jak dawniej. Można bezpiecznie myć w zmywarkach!



Dlaczego (NIE) AluSteel – najgorszy możliwy wybór dla piekarza. Nie dość, że powłoka aluminiowa nie nadaje się do chlebów na zakwasie, to zarysowana forma bardzo szybko rdzewieje. Niestety bardzo często pod tą nazwą kryje się również blacha o bardzo dziwnym składzie, niemająca nic wspólnego z faktycznym atestem. Mając w piekarni czy w domu formy z tego materiału, zgodnie z przeznaczeniem i atestem nie można wypiekać w nich dobrego chleba
na zakwasie.

Dlaczego (NIE) aluminium – tak samo jak AluSteel nie ma dopuszczenia do potraw o charakterze kwaśnym. Nie rdzewieje, ale ulega korozji w środowisku kwaśnym.

Dlaczego (NIE) stal nierdzewna – ponieważ nie wszystkie stale nierdzewne mają dopuszczenie do „kontaktu z żywnością”.

Dlaczego (NIE) powłoki nieprzywierające – każdy dobry piekarz wie, że nośnikiem smaku i zapachu jest tłuszcz, dlatego żaden chleb wypieczony w powłokach nieprzywierających nie będzie tak samo dobry i pachnący jak wypieczony w sposób tradycyjny. Dodatkową wadą są koszty i łatwość uszkodzenia powłoki, co wiąże się z ciągłymi wydatkami... bo przecież żaden konsument nie chce chleba z resztkami powłok.

Kontakt dla piekarzy: e-mail biuro@korzeniewscy.eu
https://www.facebook.com/korzeniewscy24pl

 Kontakt dla użytkowników domowych: e-mail sklep@korzeniewscy24.pl / www.korzeniewscy24.pl (strona w budowie, zapraszamy na FB)  https://www.facebook.com/korzeniewscy24pl

 

e-mail: sklep@korzeniewscy24.pl www 

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji