...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Skosztuj wiedzy o tradycyjnych i lokalnych produktach na Targach Regionalia

Program 5. jubileuszowych Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016 urozmaicą praktyczne szkolenia oraz konferencje. Będzie można dowiedzieć się o zaletach produktów znakowanych symbolem „Jakość Tradycja”, który jest pierwszym krajowym systemem certyfikującym żywność regionalną i tradycyjną.

Warto także zapoznać się z właściwościami i zastosowaniem produktów z różnych stron świata, m.in. greckich ziół. Targi Regionalia odbędą się w dniach 22-24 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.

Seminaria oraz warsztaty będą otwarte dla wszystkich odwiedzających Targi Regionalia. Sesje merytoryczne staną się również okazją do wymiany doświadczeń wśród przedstawicieli branży spożywczej i gastronomicznej, a dla indywidualnych klientów szansą na zdobycie informacji o produktach od branżowych ekspertów i producentów.  

Jakość i tradycja w polskich produktach
Na szczególną uwagę zasługuje konferencja pt. „Jakość i tradycja a rynkowe realia” Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, która odbędzie się drugiego dnia targów, tj. 23 kwietnia o godz. 12:30 w sali A. Prelegenci omówią zalety certyfikowanej żywności oraz będą zachęcać producentów do ubiegania się o znak „Jakość Tradycja”. – Podczas spotkania wytwórcy wędlin i pieczywa, którzy już uczestniczą w systemie „Jakość Tradycja”, podzielą się doświadczeniami ze sprzedaży swych produktów, a także opowiedzą o sukcesach rynkowych – mówi Izabella Byszewska, prezes PIPRiL. – Ponadto przygotujemy degustację, dzięki której wszyscy słuchacze będą mogli spróbować certyfikowanych wyrobów – dodaje.

 

 
Wśród kwestii poruszanych na konferencji znajdzie się również nowa inicjatywa Izby skierowana do branży turystycznej. Jej celem jest zachęcenie właścicieli restauracji i obiektów hotelowych do sięgania po certyfikowane produkty lokalne i regionalne, których w Polsce nie brakuje. Obecnie w systemie „Jakość Tradycja” zarejestrowanych jest już około 200 produktów spożywczych, natomiast w czasie organizowanego przez PIPRiL ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" zidentyfikowano jako regionalne już 16 tysięcy wyrobów i potraw i wielu laureatów tego konkursu będzie obecnych na tegorocznych Regionaliach.



Szczypta świata - dary natury z różnych stron
„Greckie zioła - od starożytności do dziś, od mitologii do wiedzy” to kolejna z propozycji programu Targów Regionalia, skierowana zarówno do branżowych klientów, tj. szefów aptek czy sklepów ze zdrową żywnością, jak i indywidualnych odwiedzających. O wielowymiarowych korzyściach wynikających z zastosowania greckich ziół opowie Markopulos Christos, ekspert leśnictwa i środowiska naturalnego, a także architektury krajobrazu, właściciel firmy Greco Products.

– Sięgając do współczesnych badań oraz historii udowodnię, że greckie zioła świetnie spisują się nie tylko jako przyprawa, ale i jako lek. Aby skorzystać z ich dobrodziejstwa trzeba wiedzieć, które odmiany, kiedy i jak stosować – zapowiada. Spotkanie z przedstawicielem Grecji zaplanowane jest na sobotę, 23 kwietnia o godz. 11:00 w sali A.

Interesujące warsztaty dla konsumentów oraz pracowników i właścicieli sklepów poszukujących produktów wysokiej jakości w sobotę i niedzielę, tj. 23 i 24 kwietnia poprowadzi również firma Szczypta świata. Uczestnicy szkoleń poznają m.in. tajniki odmian, upraw, obróbki oraz mielenia kawy, czekolady, czy popularnych liści yerba mate.

Konkursy i inne atrakcje
Targi Regionalia to nie tylko kulinarna podróż i degustacje. Zwiedzający będą mogli wziąć udział zarówno w konkursie na najbardziej oryginalne zdjęcie w scenerii targów, jak i wygrać kosz produktów od wystawców. Poza tym warto skorzystać z bezpłatnej porady dietetycznej ekspertów z warszawskiej Poradni Centrum Odchudzania i Odżywiania.

Patronaty
5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016 zostały objęte honorowymi patronatami Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Marszałka Województwa Mazowieckiego oraz Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Jednym z partnerów tegorocznej edycji targów jest portal Warsaw Foodie, który wspiera najciekawsze wydarzenia kulinarne w stolicy. Poza tym tegoroczne Regionalia wspiera Targ Prawdziwy, miejsce w Warszawie, w którym można kupić polskie produkty regionalne prosto od producentów oraz spróbować regionalnych specjałów z innych krajów.

Informacje praktyczne
5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia odbędą się w dniach 22-24 kwietnia 2016 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie przy ul. Marsa 56c. Wstęp na targi jest bezpłatny. Więcej informacji znajduje się na www.regionalia.com.pl.

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji