Receptury
Lista artykułów
Zobacz pełną listę receptur-
-
-
Boska czekolada w 9 odsłonach 0
Pod wieloma względami jest niezastąpiona. Wprawia w dobry humor, neutralizuje jesienną melancholię i uzależnia jak mało co. Zniewala kobiety, urzeka mężczyzn, a przede wszystkim ma niesamowitą moc inspirowania cukierników i pasjonatów słodkości. Zobaczcie, co z niej przygotowali i na ile sposobów.
więcej -
Od pojęć do praktyki, cz. 1 0
Moda na cukiernictwo francuskie i hiszpańskie znalazła w Polsce bardzo podatny grunt. Wraz z finezyjnymi monoporcjami, profiterolkami i całą masą petit gateau wzbogacił się nie tylko asortyment witryn w naszych cukierniach. Rzemieślnicy zyskali nowe techniki pracy, ale też zupełnie nowy zasób słów obcych.
więcej -
Najpopularniejsze polewy w cukiernictwie 0
W dekoracji tortów polewa odgrywa ogromną rolę, prawie najważniejszą. Na nic się zda efektowna, piękna i oryginalna dekoracja przy zaciekach z boku tortów lub pęcherzykach powietrza na wierzchu.
więcej -
Słodko, roślinnie i czekoladowo 0
Kiedy w styczniu 2017 r. przeprowadzałam wywiad z Pawłem Ochmanem, autorem bloga weganon.pl, jego książka była jeszcze w sferze marzeń i planów. Teraz to marzenie się spełniło. Nakładem wydawnictwa Znak ukazały się „Pyszności z roślin. Szybkie wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału”.
więcej -