![Pieczywo w sklepie – świeże czy mrożone?](/public/artykuly-sponsorowane/229/1447/229_1447_4375_136x94.jpg)
Pieczywo w sklepie – świeże czy mrożone? 0
Struktura rynku piekarskiego poddawana jest bezustannej weryfikacji. Obecnie pieczywo przebywa różną drogę od producenta do konsumenta.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Struktura rynku piekarskiego poddawana jest bezustannej weryfikacji. Obecnie pieczywo przebywa różną drogę od producenta do konsumenta.
więcejTen najważniejszy i najbardziej newralgiczny z surowców czekolady może powodować nie mało problemów mniej doświadczonym technologom. Jednak problemy z miazgą kakaową, niekoniecznie związane z jej niższą jakością, mają swoje sprawdzone rozwiązania.
więcejNa temat chleba i jego różnorodności można by tomy napisać, a i tego pewnie byłoby mało. W końcu chleb to nie tylko podstawowy składnik naszego pożywienia, ale też żywa historia. Jak zatem smakuje
i wygląda wypiekana historia z różnych stron świata?
W produkcji mas czekoladowych od 200 lat stosuje się te same surowce: masło kakaowe, proszek kakaowy, cukier, mleko oraz wanilię. Jakie problemy wiążą się z tymi ostatnimi?
więcejJak sprawdzić, który chleb smakuje „lepiej”? Czy dla różnych osób ten sam chleb będzie równie atrakcyjny w smaku? Co decyduje o pożądalności pieczywa? Jakie wyróżniki – cechy charakteryzujące smak i zapach chleba – wpływają na jego jakość ogólną? Aby uzyskać odpowiedź na powyższe pytania, potrzebne są badania sensoryczne.
więcejW ostatnich latach branża piekarnicza przeżywa prawdziwy rozwój. Rosnący popyt zmusza piekarnie do produkcji wypieków najwyższej jakości, ale w rozsądnych cenach. Poszukiwane są zatem rozwiązania uniwersalne, zapewniające dokładną obróbkę ciasta i wysoką wydajność.
więcejNatłuszczanie form to znakomity sposób na bezproblemowe wyjmowanie pieczywa, ale też główna przyczyna tworzenia się nagaru. Z czasem nawet najlepsze środki myjące nie są w stanie usunąć grubej warstwy zabrudzeń olejowych, które gromadzą się na blachach od spodu i pomiędzy formami w zestawach.
więcej