25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Do audytu pozostał niecały miesiąc, a firmy gremialnie potwierdzają udział swoich wyrobów w nadchodzącym audycie. - Producenci ubiegają się o zdobycie znaków jakości za różnorodne wyroby, m.in. nabiał, mięso, napoje, słodycze, wypieki i dania gotowe. Udział w atestacjach żywności jest bezpłatny.
W styczniu 2013 r. i w grudniu 2016 r. Komisja Europejska wydała dodatkowe dokumenty odpowiadające na nurtujące pytania producentów żywności w zakresie znakowania, w tym wartości odżywczej. Prezentujemy wybrane zasady, które będą pomocne w opracowaniu obowiązkowej tabeli wartości odżywczej umieszczanej na produktach piek-cuk.
Po raz kolejny w ostatni weekend sierpnia zapraszamy polskich i zagranicznych piekarzy i cukierników do pozytywnej rywalizacji w konkursach branżowych: „Rzeźba Piekarsko-Cukiernicza” oraz „Piekarz Roku”.
Rozwiązania technologiczne umożliwiające produkcję wypieków o doskonałych walorach smakowych i zapachowych budzą liczne dyskusje na temat techniki chłodniczej, która „za tym stoi”. Zainteresowanie tym tematem wśród piekarzy w Polsce jest dowodem dojrzałości inwestycyjnej.
22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to najważniejsze spotkania dla branży HoReCa. Oba wydarzenia odbędą się w dniach 21-23 marca 2018 w Warszawie.
22 i 23 czerwca 2017 r. firma Semix zorganizowała szkolenie dotyczące swoich wybranych produktów, w tym nowości z bogatej oferty dla hurtowni współpracujących oraz piekarzy i cukierników.
Lody, plaża, kwitnące kwiaty i soczyste owoce. To wszystko, co pojawia się latem… w słodkim menu! Poznajcie wakacyjne trendy w deserach i dekorowaniu tortów. Być może z nami nie zostaniecie mistrzem opalania, ale z całą pewnością mistrzem dekoracji!