25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W Polsce było już kilka festiwali czekolady. Każdy mniej udany od poprzedniego. Garstka ludzi, niewiele więcej czekolady, z którą czasem sąsiadowała kiełbasa. Ale nowy Festiwal Czekolady i Słodyczy pobił je wszystkie na głowę, promując polskie cukiernictwo w najlepszy możliwy sposób, o czym relacjonuje nasza Aurora Czekoladowa.
Już jest poradnik „Opracowywanie etykiet zgodnie z aktualnymi wymaganiami przepisów prawnych” autorstwa Wioletty Bogusz-Kaliś. Najnowsza publikacja powstała z myślą o małych i średnich producentach żywności, jak piekarze, cukiernicy i lodziarze.
Tort – korona sztuki cukierniczej. Kilkupiętrowy. Wielosmakowy. Ozdobiony tak pięknie i bogato, że może konkurować z suknią panny młodej. A gdyby tak zrezygnować z tych warstw lukru? I kolejnych warstw biszkoptu. A nawet i samego biszkoptu? Czy to jeszcze będzie tort? Owszem! I to jaki!
W związku z coraz większą różnorodnością produktów żywnościowych wprowadzonych na rynek konsumenci oczekują czytelnych i wyczerpujących informacji na temat ich jakości i pochodzenia. Taką funkcję „przewodnika” mają spełnić znaki podkreślające wyższą jakość oznakowanego produktu.
Wyroby 13 producentów z branży piekarskiej i cukierniczej zostały wyróżnione podczas XIV audytu żywności biorącej udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. Eksperci przyznali certyfikaty 21 artykułom, a 18 z nich nagrodzili tytułami TOP PRODUKT, co oznacza, że uzyskały maksymalne noty jurorów.
To już drugi złoty medal, który w tym roku zdobył Chleb Krajan – 30% mieszanka mączna z błonnikiem i słonecznikiem. Produkt firmy Eco-Trade najpierw zdobył uznanie profesjonalistów podczas targów Polagra-Tech 2014, teraz zyskał sympatię konsumentów miażdżącą liczbą głosów. Gratulujemy!
O północy, 25 listopada 2014 r., zaczął działać system zliczający głosy w Plebiscycie „Receptury świąteczne”. W tym roku do wyboru jest aż 40 smakowitych receptur Mistrzów i Uczniów. Weź udział w głosowaniu. Nagrody czekają zarówno dla głosujących, jak i dla uczestników Plebiscytu! Jest o co walczyć.