25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Zaczynasz przygodę z sugarcraftingiem? To ten tekst jest właśnie dla Ciebie. Porządkuje najważniejsze pojęcia, prosto opisuje surowce i akcesoria, zwracając uwagę na zasadnicze różnice między produktami. Podpowiada, od czego zacząć, żeby łagodnie wejść w ten inspirujący kawałek cukiernictwa i nie pogubić się na początku.
3 września br. Hotel Ossa (k. Rawy Mazowieckiej) gościł śmietankę polskiego cukiernictwa i piekarstwa podczas konferencji zorganizowanej przez ZT Kruszwica. Powodem spotkania było 5-lecie Akademii Mistrza ‒ inicjatywy, która na dobre wpisała się w branżę i stanowi przykład dobrej praktyki biznesowej.
Już jest! Blisko 120 stron najnowszego Mistrza Branży, przygotowanego specjalnie na targi BAKEPOL w Lublinie. Zaczynamy od... Lubelszczyzny, od spotkań z osobami związanymi z tym regionem, podejmujemy tematy, które pojawią się na Forum Piekarza i Cukiernika w Lublinie, ale też oferujemy znacznie, znacznie więcej! Zapraszamy!
Lauren Pears wie, jak pogodzić przyjemne z pożytecznym. Brytyjka, zauroczona japońskimi kawiarniami z kotami, postanowiła otworzyć w Londynie taki sam lokal. Czy cat cafe powstanie w Wielkiej Brytanii i czy uda nam się go odwiedzić, zależy od hojności internautów.
Od czerwca do końca lipca br. trwał konkurs na tort okolicznościowy "Akademia Mistrza ‒ Tam, gdzie smak staje się sztuką!", zorganizowany przez ZT Kruszwica. W sierpniu poznaliśmy nazwiska 10 wyróżnionych uczestników. We wtorek, 3 września, poznamy szczegółowe wyniki, a także zwycięzcę konkursu.
Technologie OWP, a przede wszystkim – zamrażanie – bardzo podzieliły środowisko piekarskie. Metoda ta zrewolucjonizowała rynek pieczywa w Polsce, gwarantując ciepłe pieczywo przez cały dzień.
W Sejmie odbyło się drugie czytanie projektu ustawy o usługach płatniczych, zakładającej obniżenie stawek opłat interchange do 0,5 % w 2014r. (obecnie jest to ok. 1,3%). Wszystkie kluby parlamentarne opowiedziały się za wprowadzeniem tych zmian.